Sfidarea legii de către administrația Dominic Fritz – CA de la Colterm...

Sfidarea legii de către administrația Dominic Fritz – CA de la Colterm a anulat o hotărâre a AGA

1
DISTRIBUIȚI
Președintele consiliului de administrație al Colterm SA, Cristian Mîțu, nu explică deciziile dubioase luate

Administrația Dominic Fritz continuă să sfideze legea în cazul Colterm SA și să evite convocarea adunării generale a acționarilor. În 2020, consilierii locali, care reprezintă AGA de la Colterm SA, au votat hotărârea 9 din 10 decembrie, prin care ”se aprobă planul de restructurare a obligațiilor bugetare restante la 31.07.2020 și Testul Creditorului Privat Prudent, în conformitate cu OG 6/2019 precum și alocarea sumelor necesare plății datoriilor acumulate după data de 31.07.2020”.


Președinte de ședință – viceprimarul USR Ruben Lațcău. Altfel spus, AGA a votat să eșaloneze istorice la ANAF, condiția fiind să fie plătite datoriile ”la zi”, care la vremea respectivă erau de aproximativ zece milioane lei. Intrarea Colterm SA în această procedură a însemnat și înghețarea tuturor executărilor silite ale ANAF pentru plățile restante.

Cum nu au fost bani, s-a decis ca depunerea planului de restructurare să fie făcută până la data de 30 iunie. La ultima ședință AGA, care a avut loc din 17 iunie, subiectul nu a fost pe ordinea de zi, discutându-se tangențial, promițându-se că va fi convocată rapid o nouă ședință pentru această problemă. În 28 iunie, cu doar două zile înainte de termenul limită, Consiliul de Administrație al Colterm SA a adoptat o hotărâre prin care decide să renunțe la a beneficia de restructurarea obligațiilor bugetare restante, conform OG 6. La baza deciziei, a fost un raport al directorului general, Petre Nenu, în care se susținea că nu sunt bani pentru plata datoriilor ”la zi”, care între timp au ajuns la 21 milioane de lei. Cum s-a renunțat la procedura prevăzută de OUG 6/2019, ANAF va relua procedurile de executare silită în cazul Colterm SA

Consiliul de Administrație al Colterm SA a aprobat această decizie cu șase voturi pentru și o abținere. Practic, consiliul de administrație a anulat o decizie a AGA, cea căreia CA îi este subordonat. Consilierii locali au fost ignorați din nou, chiar dacă asta înseamnă încălcarea legii. Nu este pentru prima dată când administrația Fritz ignoră AGA. Vă reamintim că amenda de aproape 107 milioane lei a venit după ce același consiliu de administrație nu a convocat AGA, până la termenul limită, pentru a discuta problema achiziționării certificatelor pentru gazele de seră, ulterior primarul Timișoarei susținând că oricum nu erau bani, dar decizia nu o putea lua decât AGA, nu Executivul Primăriei Timișoara.

Președintele CA, Cristian Mîțu, nu a putut fi contactat până la ora redactării acestui material pentru a explica cum a decis consiliul de administrație în locul adunării generale a acționarilor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.