SCM Timişoara a transferat încă un fijian care a jucat la Tomitanii...

SCM Timişoara a transferat încă un fijian care a jucat la Tomitanii Constanţa

0
DISTRIBUIȚI
Foto: www.asierugby.com

„Leii” au ajuns la patru transferuri realizate în această vară. Cea mai recentă adiţie în lotul SCM Rugby Timişoara e fijianul Saukuru Etonia Vaqa, un „nr. 8” sosit de la Tomitanii Constanţa.

Tot de la Dobrogeni, bănăţenii l-au luat şi pe Leisumaitaiti Iliesa Tiqe, tot fijian, dar care evoluează în teren în postura de extremă. Saukuru va împlini 32 de ani pe 1 septembrie. Deşi e jucător „oceanic”, acesta reprezintă în competiţiile internaţionale statul asiatic Malaezia. El s-a transferat la Tomitanii Constanța în urmă cu un an şi s-a impus foarte rapid.


Saukuru Etonia Vaqa a înscris cele mai multe eseuri pentru constănţeni în acest sezon al SuperLigii: șase eseuri în șapte meciuri. Cu naționala statului Malaezia a câștigat în două rânduri (2016 și 2017) Asia Rugby Championship Division 1, a doua divizie a Campionatului Asiei.

La SCM Rugby Timişoara au mai ajuns în această vară Laurenţiu Nica (împrumut Baia Mare) şi Khvicha Jgerenaia, tot de la maramureşeni.

În 7 august timişorenii trebuie să dispute restanţa de la Cluj cu Universitatea. Din păcate lotul bănăţean va fi lipsit o bună bucată de vreme de serviciile celui mai vechi component. Eugen Căpăţînă s-a accidentat la lotul naţional, în meciul cu Argentina, în care a şi marcat eseul cel dintâi pe noul stadion „Arcul de Triumf”. Conform oficialilor clubului a fost vorba de o fractură care necesită operaţie la umăr. Astfel că anul calendaristic s-a încheiat din punct de vedere rugbistic pentru Căpăţînă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.