Gașca de la Psihodrom Records dă startul unui nou „electromaraton” la Timișoara

Gașca de la Psihodrom Records dă startul unui nou „electromaraton” la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Amatorii de muzici electronice vor avea parte la sfârșitul acestei săptămâni de un eveniment care poartă numele de Electromaraton, care îi reunește pe același afiș pe câțiva artiști din gașca reunite sub numele de Psihodrom, V.A.G, Doctorul Sinteză și Laniard.

„Bătrâni cameleoni ai scenei electronice şi underground din Timişoara, regăsiţi în diferite formule, sub diferite nume, născuţi din BAU şi adunaţi recent sub umbrela Psihodrom, îşi dau culorile pe faţă şi vă invită la ELEKTROMARATON, ediţia a II-a a, în pivniţa cu răcoare de la Manufactura“, spun organizatorii evenimentului.

„Evenimentul acesta a luat naștere cumva spontan. Ne-am amintit de cântarea de lansare a video-ului VAG care a avut loc anul trecut şi am zis să mai facem una. S-a nimerit ca şi Alin Mărgărit, aka Laniard, dar şi A-ul din VAG, să vină de la Londra săptămâna asta şi aşa a rămas. Am zis să facem cântarea asta mai apropiată de jam-urile de la început, adică mai multă improvizaţie şi instrumente acustice, iar la sfârşit rămâne Doctorul Sinteză cu un set în premieră. Primul Elektromaraton a fost la Aethernativ, în 17 iunie 2018.


Noi i-am zis aşa cântării, e practic un mini-festival făcut de noi între noi“, spune Vlad Trif despre acest eveniment.

Evenimentul va avea loc sâmbătă 10 iulie de la ora 19.30 la Manufactura.

Casa de discuri timișoreană Psihodrom Records a lansat în acest an cea de-a doua compilație realizată de artiști ai muzicii electronice contemporane, care conține exclusiv producții în premieră. Printre artiștii care apar cu piese pe această compilație se numără Doctorul Sinteză (proiectul care îi reunește pe Uțu Pascu și Cristian Văduva), 150 Stotka (proiectul lui Octavian Horvath, solistul formațiilor Implant pentru Refuz și Blazzaj), We Are Creepz, VAG, Kinga Ötvös, Anita Ramona, Vlaicu Golcea sau Alex Halca. Colectivul Psihodrom s-a născut cu câțiva ani în urmă și are ca scop creearea unei platforme comune care să sprijine artiștii locali, naționali sau internaționali, precum și diverse manifestări sau experimente vizuale și muzicale. Anul trecut, sub această „umbrelă“ s-a născut și Psihodrom Records, iar prima compilație lansată de ei a apărut la începutul lunii noiembrie 2020. Membrii colectivului timișorean au fost invitați să susțină un concert în cadrul evenimentului Romanian Music Export Online, care a avut loc la sfârșitul lunii ianuarie, un eveniment ce a inclus o serie de paneluri de discuții cu profesioniști din industria muzicală susținute și de câțiva reprezentanți ai unor festivaluri renumite din Europa și o serie de concerte. În luna mai a acestui an, gașca Psihodrom a pus la cale și primul festival, care s-a desfășurat online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.