Noi confruntări armate în estul Ucrainei. Un militar ucrainean a fost ucis

Noi confruntări armate în estul Ucrainei. Un militar ucrainean a fost ucis

0
DISTRIBUIȚI

Un militar ucrainean a fost ucis, iar altul a fost rănit, în ultimele 24 de ore, în atacuri ale insurgenţilor separatişti pro-ruşi produse în estul Ucrainei, anunţă Ministerul Apărării de la Kiev, conform cotidianului Le Figaro.

Confruntările armate par să fi reizbucnit în regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk, în pofida armistiţiului în vigoare.

Joi şi vineri, insurgenţii separatişti pro-ruşi au lansat mai multe atacuri asupra membrilor serviciilor de securitate ucrainene.


Un militar ucrainean a fost ucis, iar altul este spitalizat în urma atacurilor.

„În ultimele două săptămâni, s-au înregistrat din ce în ce mai multe încălcări ale armistiţiului”, a anunţat vineri Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).

Într-un incident produs la începutul săptămânii, un medic militar ucrainean a fost ucis, iar altul a fost rănit în urma unor atacuri comise de insurgenţi separatişti pro-ruşi, în regiunea Doneţk.

În regiunile ucrainene Doneţk şi Lugansk este în vigoare un armistiţiu între serviciile de securitate ucrainene şi insurgenţii separatişti pro-ruşi. Bilanţul conflictului separatist izbucnit în 2014 în estul Ucrainei este de aproximativ 14.000 de morţi.

Rusia este acuzată că le oferă susţinere insurgenţilor separatişti pro-ruşi, dar administraţia de la Moscova respinge acuzaţiile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.