SDM ar putea extinde Calea Buziașului fără ca municipalitatea să organizeze licitație....

SDM ar putea extinde Calea Buziașului fără ca municipalitatea să organizeze licitație. Cum explică primarul Fritz

1
DISTRIBUIȚI

Încredințare directă în loc de licitație. Este ideea primarului Dominic Fritz pentru lărgirea la patru benzi a unei porțiuni dintr-o arteră foarte circulată din oraș, Calea Buziașului.

Totuși, e nevoie și de acordul Consiliului Local Timișoara, chiar dacă municipalitatea a primit aviz pozitiv de la Agenția Națională de Achiziții Publice.

Tronsonul de la fabrica AEM până la ieșirea din Timișoara spre Moșnița Nouă beneficiază de un studiu de fezabilitate încă de acum patru ani.


Lucrarea este estimată la aproape 31 de milioane de lei, iar șantierul ar putea doi ani.

„Chiar și pentru investiții putem să facem o încredințare directă societăților din subordinea noastră, adică o societate care aparține 100% consiliului local poate face aceste lucrări. Încă așteptăm oferta de la SDM, va fi inclusă în hotărârea de consiliu. Acum o să votăm și după aceea SDM se poate apuca de lucrări și în toamnă cel puțin partea de carosabil trebuie să fie gata. E clar că până la sfârșitul anului proiectul trebuie să fie finalizat”, a afirmat Dominic Fritz.

Primarul a mai precizat că printr-o încredințare directă lucrurile vor merge mult mai repede, pentru că nu mai este necesară organizarea unei licitații.

„Deci lucrăm cu propria noastră societate pentru a finaliza această legătură cu Moșnița și suntem încrezători că cel puțin partea de carosabil o vom finaliza până când și Consiliul Județean Timiș a finalizat lucrările, așa că acolo fluxul de trafic va fi mult mai bun”, a mai spus Fritz.

 

 

 

1 COMENTARIU

  1. e singura varianta – sa largeasca inca o banda repede, cu SDM. si apoi sa faca proeictul acela de modernizare cu trotuare, pomi etc . dar macar sa nu avem cozi …

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.