Alertă meteo de ultimă oră. Unde se așteaptă vijelii și grindină în...

Alertă meteo de ultimă oră. Unde se așteaptă vijelii și grindină în Banat

0
DISTRIBUIȚI

Meteorologii au instituit cod galben de instabilitate atmosferică în peste jumătate de țară, valabil sâmbătă și duminică. O altă avertizare de precipitații vizează întreaga țară și este valabilă de vineri până duminică.

Informarea meteorologică vizează toată țara și este valabilă până duminică, la ora 23.00. Potrivit meteorologilor, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină.

Astfel de fenomene se vor semnala vineri îndeosebi în sud-estul, centrul și nord-estul țării, precum și în zona de munte.

Sâmbătă instabilitatea atmosferică va cuprinde cea mai mare parte a țării, exceptând regiunile sud-estice, unde fenomenele asociate vor fi mai puțin intense și se vor semnala pe arii restrânse, iar duminică fenomenele asociate instabilității atmosferice se vor produce cu precădere în centrul, nordul și nord-estul teritoriului.

În intervalul menționat, cantităţile de apă vor depăși, pe perioade scurte sau prin acumulare, 20…50 l/mp.

În vestul și nord-vestul țării, în aceste zile, vremea se va menține răcoroasă, chiar rece pentru această perioadă, cu temperaturi maxime de 18…20 de grade.


În restul teritoriului va fi normală termic, chiar ușor mai caldă în sud-est.

Meteorologii au emis și cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și ploi abundente valabil de sâmbătă, la ora 15:00, până duminică, la ora 23:00. Avertizarea vizează peste jumătate din țară, în special județele din sud-vestul, nord-estul și centrul țării.

În intervalul menționat, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină în Oltenia, sudul Banatului, nord-vestul Munteniei, Maramureș, Transilvania, la munte și local în Moldova. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 25…55 l/mp, îndeosebi în zonele de deal și de munte, precizează Administrația Națională de Meteorologie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.