Începe Postul Sfintei Marii. Ce poţi mânca în această perioadă

Începe Postul Sfintei Marii. Ce poţi mânca în această perioadă

0
DISTRIBUIȚI

Postul Sfintei Marii în 2021 începe pe data de 1 august. În 2021, însă, lăsata secului se face sâmbătă, pe 31 iulie, iar pe 1 august, duminică, începe postul Sfintei Marii, care se va termina pe data de 15 august, în ziua Adormirii Maicii Domnului.

Postul Adormirii Maicii Domnului este unul dintre cele mai importante posturi de peste an și îi pregătește pe credincioși întâmpinarea celor două praznice importante: Schimbarea la Față (6 august) și Adormirea Maicii Domnului (sărbătoare prăznuită de Biserica Ortodoxă în fiecare an pe data de 15 august).

Postul Sfintei Marii este unul destul de strict, reprezentând o ocazie perfectă pentru o cură de curățare, atât din punct de vedere alimentar și fizic, cât și din punct de vedere spiritual.

Pe parcursul celor două săptămâni, poţi mânca fructe şi legume proaspete sau gătite, o varietate de cereale şi fructe oleaginoase.

Ai la dispoziție o mulțime de legume precum dovlecei, vinete, roșii, ardei gras, castraveți, ceapă verde, salată.


Din ele îți poți face salate delicioase pe care să le asezonezi cu sare, piper și puțină zeamă de lămâie sau poți găti ghiveciuri minunate.

În plus, folosește legume precum fasole, porumb sau orez și ai parte de mese săţioase şi hrănitoare.

În ceea ce priveşte fructele, ai o varietate din care să alegi. De la cireșe, vișine, căpșuni, piersici, nectarine, pepene galben, pepene roșu, zmeură și multe alte bunătăți pe care le poți servi ca gustare sau desert.

Cerealele precum quinoa, semințe de chia, bulgur, cuscus, ovăzul, semințele de in sau legume precum fasole, năut, lintea sunt ideale pentru a îți oferi o senzație de sațietate pentru o perioadă lungă.

În plus, încearcă să consumi și oleaginoase precum migdale, nuci, fistic, alune de pădure sau nuci de macadamia. Sunt alimente bogate în Omega 3 și au multe vitamine și minerale.

 

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.