O nouă „rundă” de dezinsecție, atât aeriană cât și terestră, la Timișoara

O nouă „rundă” de dezinsecție, atât aeriană cât și terestră, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Între 12 și 23 august, firma CORAL IMPEX S.R.L. din Ploiești, care are contract cu municipalitatea, va face dezinsecție terestră și din avion pentru combaterea țânțarilor și a larvelor acestora.

Produsele folosite sunt CYMINA PLUS pentru combaterea țânțarilor adulți, precum și VECTOBAC WG pentru combaterea larvelor. Substanţele fac parte din Grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole) și sunt avizate de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății.

Crescătorii de albine sunt rugaţi ca în perioada menţionată să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire.


În caz contrar, Primăria Timișoara și SC Coral Impex sunt absolvite de orice responsabilitate.

„Rugăm cetăţenii să evite să treacă sau să stea în zona de acţiune a utilajelor în timp ce acestea pulverizează soluţii de combatere a ţânţarilor şi larvelor acestora pentru a evita eventualele incidente neplăcute. Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, facem un apel la toţi cetăţenii municipiului să ia măsuri urgente de efectuarea curăţeniei în gospodăriile proprii şi lucrări de combatere a muştelor, ţânţarilor şi a altor insecte producătoare de disconfort”, au transmis reprezentanții Primăriei Timișoara.

Potrivit acestora, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 lei la 2.500 lei pentru persoanele juridice următoarele fapte: neefectuarea, înainte de începerea lucrărilor de deratizare, dezinsecţie, dezinfecţie, a lucrărilor de salubrizare şi igienizare a spaţiilor proprii de depozitare a deşeurilor menajere, a spaţiilor interioare şi exterioare din jurul clădirilor și neefectuarea lucrărilor de deratizare şi dezinsecţie imediat ce se constată apariţia de rozătoare (şoareci, şobolani) şi/sau insecte (ţânţari, muşte, gândaci) etc.

De asemenea, se amendează neexecutarea lucrărilor de deratizare, dezinfecţie sau dezinsecţie odată cu acţiunile organizate şi coordonate de Primăria Timişoara, prin operatori în domeniu, neluarea măsurilor de combatere a dăunătorilor din spaţiile verzi și executarea unor lucrări  de dezinsecţie sau aplicarea de pesticide fără autorizare precum şi a substanţelor care afectează insectele polenizatoare.

În cazul în care va ploua, perioada de efectuare a activității de dezinsecţie va fi prelungită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.