Primarul Fritz și viceprimarul Tabără, idei diferite în privința administrării cimitirelor din...

Primarul Fritz și viceprimarul Tabără, idei diferite în privința administrării cimitirelor din Timișoara

2
DISTRIBUIȚI

Viceprimarul Cosmin Tabără i-a făcut o adresă, zilele trecute, primarului Dominic Fritz prin care i-a cerut acestuia să scoată din nou la licitație serviciile pentru administrarea cimitirelor.

„Sunt firme interesate, dar există două puncte de vedere. Viziunea domnului primar este de a crea un serviciu al primăriei care să gestioneze cimitirele sau să le preia societățile care sunt în subordinea noastră, în speță Horticultura.


Părerea mea este că deși au existat experiențe negative, în special cu administrarea cimitirului din zona Șagului, cred că dacă facem un caiet de sarcini cu mai multă strictețe, cu regulile mult mai clare și contractul este urmărit, eu cred că tot externalizarea acestor servicii este cea mai bună variantă”, ne-a spus viceprimarul Cosmin Tabără.

Acesta a dat drept exemplu un cimitir care teoretic este îngrijit de municipalitate dar acest lucru nu se întâmplă.

„Noi avem Cimitirul Săracilor în administrarea primăriei și vă rog să vedeți cum arată. Cred că nu este potrivită angajarea unui număr de câteva zeci de oameni special pentru așa ceva, trebuie să investești, să faci o întreagă gamă de lucrări, nu este numai de tăiat iarba în cimitir sau de ridicat crucile căzute. Acolo în permanență trebuie să fie oameni și acei oameni trebuie plătiți”, ne-a declarat viceprimarul liberal Cosmin Tabără.

Edilul este de părere că, în acest caz, primăria ar fi mai bine să încaseze bani de la firme, însă spune că trebuie urmărită cu atenție derularea contractelor.

2 COMENTARII

  1. Vai mama voastră..sa nu cunoști în 2021 cum se administrează corect un cimitir sa lași loc de îndoieli și loc de șpagă pentru campaniile politice …mentalitate africana!!!!

  2. Cimitirele au mai fost în subordinea primăriei și era mai multă ordine, mai puțină șpagă pentru locuri de veci și nu exista monopol pentru lucrări în cimitir: voiai să construiești un cavou, să acoperi un mormânt, puteai face asta cu orice firmă, acum nu ai de ales, trebuie să apelezi la firma administratorului de cimitir, cu prețurile pe care ți le impune. Nu mai zic de tot felul de cavouri și locuri de veci, de un total prost gust.
    Cât despre muncitori, sunt care n-au de lucru la Horticultura, la Colterm, pot fi detașați la acest nou serviciu.
    Sigur, ar mai fi și problema unor firme susținute politic de liberali și pesediști, astea rămân pe dinafară, de aia se agită Tabără.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.