14 unităţi de învăţământ din Timiș nu au autorizaţie sanitară de funcţionare....

14 unităţi de învăţământ din Timiș nu au autorizaţie sanitară de funcţionare. ISJ Timiș face „inventarul” problemelor

1
DISTRIBUIȚI

elevi

Cu mai puțin de două săptămâni înainte de începerea noului an școlar, inspectorul școlar general Marin Popescu a declarat, azi, că este nemulţumit de infrastructura şcolară, mai ales de reacţia lentă a autorităţilor.

Marin Popescu a anunţat că a demarat, de astăzi, controale tematice pentru următoarele opt zile, care vizează verificarea ultimelor pregătiri din şcoli.

„Din perspectiva infrastructurii, nu sunt mulţumit de cum începe noul an şcolar, pentru că mă aşteptam la o reacţie mult mai rapidă a autorităţilor şcolare. Suntem în aceeaşi situaţie, că ne prinde noul an nepregătiţi. De astăzi, pentru opt zile, Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiș şi toţi inspectorii şcolari semnează o tematică de control privind modul în care sunt pregătite unităţile de învăţământ pentru noul an şcolar, privind mai multe aspecte, între care măsurile medico-sanitare în contextul combaterii pandemiei, efectuarea igienizărilor sau a dezinsecţiilor spaţiilor de învăţământ şi a mijloacelor de transport şcolare, asigurarea pazei şi a protecţiei şcolilor”, a spus Marin Popescu, șeful Inspectorarului Școlar Județean Timiș.

Acesta a mai precizat că a crescut numărul unităţilor de învăţământ care au obţinut aviz sau autorizaţie de securitate la incendiu şi a scăzut numărul celor care nu au primit autorizaţie sanitară de la Direcţia de Sănătate Publică Timiş.

„Potrivit informării ISU Banat, 87 de clădiri în care se desfăşoară activitate de învăţământ sunt autorizate, 88 sunt neautorizate, iar 784 nu au nevoie de autorizare, fiind clădiri noi, concepute astfel încât să ofere siguranţa şi securitate la incendii.


În afară de aceste clădiri în care se desfăşoară activitate didactică mai sunt clădiri conexe, din care 51 sunt autorizate, 60 sunt neautorizate şi 123 nu fac obiectul autorizării”, a spus Marin Popescu.

De asemenea, 14 unităţi de învăţământ nu au autorizaţie sanitară de funcţionare, din care şapte sunt şcoli gimnaziale, patru sunt grădiniţe şi trei licee din Timişoara. În şcolile gimnaziale menţionate, grupurile sanitare sunt insuficiente.

În ceea ce privește liceele, este vorba despre Liceul de Arte Plastice, Liceul „Dositei Obradovici” și Liceul Tehnologic „I.C. Brătianu” (fost MIU) din Timișoara.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.