Dacian Cioloș, după câștigarea primul tur al alegerilor din USR PLUS: „Jocul...

Dacian Cioloș, după câștigarea primul tur al alegerilor din USR PLUS: „Jocul este deschis”

0
DISTRIBUIȚI

Jocul este deschis, spune Dacian Cioloș, joi, după anunțarea rezultatelor primului tur al alegerilor interne din USR PLUS: „Pentru mine nu mai există membri USR și membri PLUS”.

„Jocul e deschis, din punctul meu de vedere. E un rezultat strâns, dar dincolo de acest rezultat, ce mi se pare important și de remarcat este prezența masivă.


Este primul vot comun după fuziune și asta arată că membrii au în continuare încredere în ceea ce se întâmplă, ne dau credit prin acest vot și ăsta e bunul cel mai de preț al USR PLUS. Competiția rămâne deschisă”, spune Dacian Cioloș.

El spune că oricare ar fi rezultatul va lucra foarte bine cu Dan Barna și Irineu Darău.

„Eu, personal, nu m-am așteptat la acest rezultat. (…) Eu sunt coleg cu Dan Barna, cu Irineu Darău și vom lucra împreună. (…) Pentru mine nu mai există membri USR și membri PLUS. Eu am candidat pentru a contribui la consolidarea acestui partid”, adaugă Cioloș.

Dacian Cioloș precizează că nu va mai candida la președinția grupului RENEW din Parlamentul European dacă va câștiga alegerile interne din partid.

„Dacă voi câștiga președinția partidului, în 2023 îmi voi depune mandatul, pentru că înainte de alegerile din 2024 va fi un moment bun să facem o evaluare a partidului și conducerea partidului, cel puțin președintele, să fie validat printr-un vot înainte de alegeri”, arată Dacian Cioloș.

Dacian Cioloș a câștigat turul 1 al alegerilor interne pentru președinția USR PLUS, cu 46%. Dan Barna a obținut 43,9 la sută din sufragii, iar Irinel Darău – 10,1%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.