Doi actori din Timișoara, printre laureații Galei tânărului actor HOP 2021

Doi actori din Timișoara, printre laureații Galei tânărului actor HOP 2021

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1051796841">

Ediţia a XXIV-a a Galei Tânărului Actor HOP s-a încheiat sâmbătă seara, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia.

Tema ediției a fost Teatru coregrafic. DansActorul ca fenomen al teatrului actual, iar concurenții au pregătit momente inspirate de universul lui Ion Luca Caragiale: „Caragiale – o lume în mişcare”, „Ce lume! Ce lume! Ce lume!” (O scrisoare pierdută).

Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP a fost acordat actriţei Oana Antonovici pentru „Caţa, Caţa, Caţaveanca”, iar Premiul pentru cel mai bun actor, secţiunea individual, a fost acordat actorului Marin Lupanciuc pentru „Mă crezi?”, cei doi tineri actori evoluând în spectacolul „Debut: O noapte furtunoasă”, după I.L. Caragiale, în regia Adei Lupu Hausvater, în cadrul FEST-FDR 2021.

„Îi felicit pe cei doi studenți ai programului de masterat de la UVT – Artele Spectacolului de Teatru -, Oana Antonovici și Marin Lupanciuc, pentru premiile obținute în Galei Tânărului Actor HOP. Premiile atestă talentul individual al celor doi tineri actori, valorizat în spectacolul regizat de Ada Lupu Hausvater, dar vorbesc și despre valoarea creatoare a scenei timișorene de teatru, pentru care Facultatea de Muzică și Teatru din UVT își aduce o contribuție vizibilă. Acest succes de public și de critică teatrală ne aduce o bucurie imensă, atât mentorilor din UVT, cât și întregii comunități academice a universității noastre”, a transmis rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

Pentru al treilea an, directorul artistic al Galei HOP a fost coregraful şi dansatorul Gigi Căciuleanu.

Juriul concursului a fost format din Ioana Bogăţan – actriţă, Ala Menșicov-Vutcărău – actriță, Mihai Constantin – actor, Rodica Mandache  – actriță, Vava Ștefănescu – coregrafă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.