Timișorean amendat drastic pentru gunoiul aruncat în Complexul Studențesc

Timișorean amendat drastic pentru gunoiul aruncat în Complexul Studențesc

0
DISTRIBUIȚI

În ciuda amenzilor foarte mari, unii timișoreni continuă să abandoneze deșeuri pe străzile din oraș.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția că, recent a intrat în vigoare OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor, care prevede, printre altele, că atât abandonarea, cât și eliminarea acestora în afara spaţiilor autorizate sau incendierea deşeurilor de orice fel sunt interzise.

Sancțiunile prevăzute sunt de la 10.000 de lei la 20.000 de lei pentru persoanele fizice și între 50.000 și 70.000 de lei pentru persoanele juridice.

Un astfel de caz a fost depistat de polițiștii locali ieri, în zona Complexului Studențesc, la intersecția străzilor Ion Vidu cu Mihail Jora. Acolo, un bărbat din Timișoara a fost surprins în timp ce abandona mai mulți saci cu deșeuri.

El a fost sancționat cu 10.000 de lei fiind somat să și ridice resturile și să le predea unui operator autorizat în cel mult 24 de ore.

„Prins în fapt, bărbatul nu a mai avut replică și nu a obiectat în momentul în care a fost sancționat.


Poliția Locală atrage atenția că astfel de verificări sunt organizate permanent, iar cei surprinși vor fi sancționați drastic. Timișorenii care, la rândul lor, observă astfel de situații ni le pot transmite la telefon 0256.968 sau 0256.246.112 ori pe email la adresa contact@politialoctm.ro”, au precizat reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.