Unul dintre cei mai experimentaţi jucători ai Politehnicii Timişoara şi-a anunţat retragerea

Unul dintre cei mai experimentaţi jucători ai Politehnicii Timişoara şi-a anunţat retragerea

0
DISTRIBUIȚI

Politehnica Timişoara a rămas cu un om în minus în atac. Mircea Axente şi-a anunţat retragerea din activitatea de jucător profesionist în această pauză prilejuită şi la Liga 2 de jocurile echipelor naţionale. Vârful în vârstă de 34 de ani îşi începuse cariera la seniori tot pe Bega.

Mircea Axente a fost transferat de „fosta” FC Politehnica („a lui Marian Iancu”) de la Galaţi la doar 17 ani. A fost împrumutat mai întâi la diverse echipe, precum CFR Timişoara, Reşiţa ori Buzău, dar a şi revenit la echipa timişoreană în cupele europene, unde a semnat o „dublă” vitală cu MYPA. A fost şi vicecampion aici în ediţia 2010-11, după care cariera sa s-a desfăşurat pe mai multe meleaguri. A fost mai eficient la Gaz Metan în Liga I, dar a evoluat şi în străinătate, pentru echipe din Cipru, Israel şi Arabia Saudită. După o perioadă scurtă la „U” Cluj s-a alăturat Politehnicii şi a fost în primul an golgheterul echipei, cu opt reuşite, dar campionatul a fost întrerupt. A urmat apoi o perioadă cu mai puţine reuşite în jocurile oficiale, doar trei goluri în sezonul trecut şi acum un start în care suporterii l-au criticat în continuare pentru lipsa reuşitelor. Şi acest lucru a fost cu siguranţă un motiv pentru care Axente a decis că e timpul să îşi pună ghetele în cui.

„Sunt mai multe motive, dar în principal e vorba de uzura la care am ajuns, după o carieră plină de cantonamente, nu am avut niciun stagiu ratat. Am jucat an de an, peste 25-30 de meciuri peste tot unde am fost şi asta s-a simţit foarte mult în ultima perioadă. Am decis că e mai bine să închei acum. M-am gândit şi la faptul că e în timpul campionatului, dar e pauza aceasta şi ar mai fi poate timp ca clubul să se acopere pe postul de atacant. Până la urmă şi dacă nu face acest lucru, sunt jucători care pot evolua acolo şi o pot face bine. Sunt mulţi jucători tineri. M-am gândit şi la acest aspect, să le las locul lor, pentru că din ce am văzut sunt jucători buni, care pot să fie foarte buni şi nu doar pentru Liga 2”, a declarat Mircea Axente.

Anunţul clubului în privinţa lui Mircea Axente

„Sunt recunoscător că am reuşit să fac parte din familia Politehnicii.


Primul an a fost un an bun, din păcat din cauza pandemiei s-a oprit, cred că formasem o echipă bună şi eram într-o perioadă bună. Mai era mult de jucat… Apoi, al doilea an, a fost unul foarte condensat şi solicitant, dar a fost bun pentru că a fost cea mai bună clasare a echipei actuale. Un an frumos chiar, ca şi echipă, colegi, toţi oamenii din jurul echipei. Am avut multe momente frumoase”, a mai spus acum fostul atacant.

Spre deosebire de mulţi fotbalişti care aleg să studieze tot sportul în afara activităţii de pe teren, Axente a absolvit Colegiul Tehnic şi are diplomă de la o facultate de profil economic. Mai mult, vara aceasta a finalizat şi un master în management la UPT. El ar dori să lucreze tot în fotbal, dar nu ca antrenor. „Rămâne de văzut, îmi doresc pe viitor să lucrez în partea de administraţie. Nu antrenor … Am terminat chiar anul acesta masterul la Universitatea Politehnica în management. Cred că mi-ar plăcea acest domeniu. Consider că pe lângă faptul că am o experienţă de-a lungul anilor. Am avut foarte multe cluburi, foarte mulţi preşedinţi, antrenori cu care am lucrat. De peste tot am încercat să iau lucrurile bune. Nu e nimic sigur, sunt gânduri. În momentul acesta vreau să mă deconectez puţin, o scurtă pauză. Important e că voi fi în continuare la meciuri, lângă echipă, sunt în contact mai ales cu jucătorii tineri. Am o relaţie bună cu ei şi îmi place mereu să vorbesc cu ei, să-i sfătuiesc, sunt deschişi şi ne consultăm mereu”, a conchis Axente.

Ultimul joc al lui Mircea Axente a fost înfrângerea de acasă a Politehnicii Timişoara, scor 0-1, cu Poli Iaşi. Echipa alb-violetă e pe locul 8 în Liga 2, cu şapte puncte din cinci partide. Singurul vârf de profil asemănător din lotul pregătit de Dorin Toma a rămas Sebastian Serediuc, nou sosit care s-a accidentat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.