Primăria Timișoara reînnoiește contractul cu Colterm pentru încălzirea centralizată a orașului. Noua...

Primăria Timișoara reînnoiește contractul cu Colterm pentru încălzirea centralizată a orașului. Noua administrație propune modificări

0
DISTRIBUIȚI

Consilierii locali sunt chemați, marți, de la ora 17, în regim online, la o ședință AGA Colterm, pentru aprobarea Contractului de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică în regim centralizat în Timișoara către Colterm S.A.

Astfel, Primăria Timișoara se asigură că serviciul de termoficare se va desfășura în următorii cinci ani în conformitate cu prevederile legale. Ședința AGA va fi precedată de o ședință „de îndată” a Consiliului Local Timișoara pentru aprobarea aceluiași contract.

Vechiul contract de delegare a activității de termoficare a fost încheiat în 2006, pe 15 ani, expirând anul acesta. Din acest motiv, noul contract, în conformitate cu avizul primit de la Consiliul Concurenței, va fi încheiat pe o perioadă de cinci ani. Acesta a fost redactat în ultimele luni de angajații Primăriei Timișoara, împreună cu cei ai Colterm și cu sprijinul echipei de avocați angajată pentru sprijinirea municipalității în chestiunile juridice legate de termoficarea centralizată a orașului.

„Explozia prețurilor la energie, la nivel național, coroborat cu managementul dezastruos din ultimii ani, a dus Colterm într-o situație extrem de dificilă.


De aceea, în ultimele luni, cu ajutorul specialiștilor, am lucrat intens la redactarea acestui document, pentru ca, după 15 ani, să avem un contract bine făcut. Avem nevoie de o bază ordonată, curată, pe care putem construi. Odată cu încheierea acestui contract, ne asigurăm că serviciul de termoficare din municipiu se desfășoară în conformitate cu legislația, atât la nivel național, cât și la nivel european”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Până anul acesta, municipalitatea avea încheiate cu Colterm trei contracte: două de concesiune pe o perioadă de 49 de ani și unul de delegare pe o perioadă de 15 ani, lipsa de coerență creând mai multe probleme administrative, conform municipalității.

În contextul expirării perioadei contractului de delegare, și pentru că perioada de 49 de ani nu mai corespunde normelor actuale în materie de concurență, cele trei contracte vor fi unificate într-unul singur, ușor de înțeles și de implementat, dar, mai ales, redactat în conformitate cu prevederile legale.

Contractul de delegare a gestiunii a fost transmis vineri, 1 octombrie, consilierilor locali.

Ședința de plen va fi urmată de o întrunire a Adunării Generale a Acționarilor Colterm S.A., în cadrul căreia va fi ales și noul Consiliu de Administrație al societății de termoficare, format din candidați selectați în urma unui concurs deschis organizat cu sprijinul unor specialiști în resurse umane.

Noul contract poate fi consultat aici: Proiecte de hotărâri – Primăria Municipiului Timișoara (primariatm.ro).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.