Primarul anunță prelungirea contractului de gaz pentru Colterm. Nemulțumit de comunicarea companiei...

Primarul anunță prelungirea contractului de gaz pentru Colterm. Nemulțumit de comunicarea companiei de termoficare, Fritz cere măsuri

2
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei Dominic Fritz a anunțat că „în urma unor negocieri intense, purtate și la Timișoara și azi, la București”, a fost obținută o prelungire a contractului de furnizare a gazului pentru Colterm. Contractul va putea fi prelungit ulterior cu plata în avans. Astfel, timișorenii conectați la Colterm vor avea apă caldă și căldură și în perioada următoare, timp în care Colterm și Primăria Municipiului Timișoara continuă negocierile pentru o soluție de achiziționare a gazului pe termen mediu și lung.

„Datoria mea ca primar este să deschid toate ușile pentru rezolvarea acestei crize pentru a rezolva problema încălzirii timișorenilor racordați la Colterm, la București și oriunde există o soluție. Astăzi sunt la București pentru a mă întâlni cu furnizori de gaz care vor să ajute Timișoara, după ce negocierile cu E.ON au eșuat. Sunt recunoscător celor care întind o mână de ajutor orașului și înțeleg perfect în ce situație suntem din cauza datoriilor istorice ale Colterm și crizei creșterii istorice a prețului la gaz. Suntem în legătură permanentă și cu Guvernul României pentru a urgenta acordarea de sprijin financiar pentru Timișoara și celelalte orașe cu termoficări publice și sper că va veni pentru că nu este pentru primari, nu este pentru mine, este pentru Timișoara și celelalte orașe mari din România. Am avut o discuție cu Ministrul Finanțelor, Dan Vâlceanu, cu care am explorat posibilitatea acordării de urgență a unui credit din trezorerie.


Echipele Primăriei lucrează acum cu cele ale Ministerului de Finanțe pentru concretizarea acestei variante. Îi mulțumesc pentru sprijin și lui Alin Nica, președintele Consiliului Județean. În momente complicate putem să acționăm împreună în beneficiul timișorenilor”, a declarat Dominic Fritz.

Astfel, dacă în primă variantă contractul era valabil până luni, la un preț de 2,2 milioane de lei, inclusiv TVA, în noua variantă Colterm ar putea funcționa până la finele săptămânii viitoare, până în limita a 5 milioane de lei, bani virați de primărie către compania de termoficare.

În legătură cu deficiențele apărute în ultimele ore la CET Sud care au întârziat furnizarea agentului termic către populație, în condițiile în care alimentarea cu gaz a început, primarul Dominic Fritz cere managementului Colterm să fie proactiv în comunicarea cu abonații. În ultima perioadă, însă, majoritatea comunicărilor legate de problema încălzirii în Timișoara au venit din partea primăriei, nu a Colterm.

„Managementul Colterm are datoria să comunice cetățenilor racordați la sistemul public de termoficare orice informație de interes pentru ei, fie aceasta o veste bună sau rea. Este o chestiune de responsabilitate față de oamenii care plătesc facturile și așteaptă de la Colterm să fie ținuți la curent cu ce se întâmplă. Cer managementul Colterm să identifice responsabilii pentru eșecul comunicării către cetățeni a informațiilor legate de reînceperea furnizării de agent termic și să ia măsuri, chiar dacă acestea înseamnă demiteri de directori și șefi. Primarul nu este purtătorul de cuvânt al Colterm, chiar dacă este o companie publică locală. Compania are angajați și responsabili și trebuie să-și facă treaba fără să le spun eu”, a declarat Dominic Fritz. De menționat că, din moment ce compania a intrat în insolvență, autoritățile locale nu mai au un cuvânt de spus în ceea ce privește schimbările în structura de conducere.

 

2 COMENTARII

  1. Fritz, trebuia să te dai peste cap să negociezi și să închei contracte până în 25 octombrie, când știai că se oprește furnizarea gazului. Dar ai fost ocupat să te muți în casă nouă, la căldurică, și acum te dai victimă de cât te zbați, deși n-ai făcut mare ispravă și nu se știe pentru câtă vreme. Fritz, în casele noastre e kalt, nu cald, că la tine. KALT. Pe nemțește, să înțelegi mai bine, că poate îți joacă feste pronunția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.