Viceprimarul Ruben Lațcău dă vina pe vreme pentru problemele cu încălzirea timișorenilor...

Viceprimarul Ruben Lațcău dă vina pe vreme pentru problemele cu încălzirea timișorenilor racordați la sistemul centralizat

0
DISTRIBUIȚI

Viceprimarul Ruben Lațcău dă vina pe vremea ploioasă din ultimele zile, care a provocat întârzieri în ceea ce privește închiderea lucrărilor de schimbare a conductelor Colterm. Astfel au apărut probleme cu asigurarea încălzirii căldurii la mai multe școli din Timișoara.

Încălzirea sistemului durează câteva zile, a precuzat Lațcău, care a mai spus că „nu e nimic nou, astfel se întâmplă în fiecare an”.

Lucrările de retehnologizare la Colterm au început în aprilie și vor dura doi ani, însă se poate lucra doar vara, când nu se furnizează căldură. Din cei 30 de kilometri de țevi care sunt prinși în proiectul cu bani europeni pentru modernizare, 12 au fost finalizați în această vară.

„Ce este diferit și ce este special față de ultimii ani este că în acest an s-a lucrat la rețeaua primară de distribuție și de transport, dar și la rețeaua secundară. Vorbim de o rețea montată în anii ’60 și care de atunci n-a mai văzut niciun fel de lumină a zilei.


Sunt în momentul acesta trei școli, din câte știu eu, care nu au căldură. Sunt lucrări la punctele termice și aceste lucrări vor fi închise în această săptămână, vorbim despre blindajul final, prin care se face conectarea la rețeaua centrală a Coltermului și în același timp vorbim despre izolare și conectarea finală a tuturor consumatorilor. Deci săptămâna aceasta, până săptămâna viitoare, punctele termice vor fi funcționale”, a afirmat Lațcău.

Edilul a spus că situația infrastructurii școlare în Timișoara este critică și nu de ieri de azi.

„Peste acest sistem avem și situația infrastructurii școlare. Iar eu am spus că situația infrastructurii școlare este una critică, de foarte mulți ani. Ultima școală unde s-a început construcția, Generală 30, a fost începută în 1986 și a fost recepționată în 1997. Evident că în acest context sunt probleme cu instalațiile sau cu instalația electrică. Probleme care trebuie și sunt rezolvate. La Grigore Moisil sunt probleme la două din cele două corpuri, pe Gheorghe Doja este căldură, sunt 18 clase și ar putea să funcționeze, celelalte două corpuri, din Piața Bălcescu, nu sunt funcționale la căldură, va fi funcțională de la finalul acestei săptămâni când se va finaliza lucrarea în zonă, mai vorbim despre Generală 16, unde se lucrează la PT 21, și de Școala de Arte. La Generală 2 este căldură, dar se lucrează, iar la 27 ieri s-au terminat lucrările și de ieri se furnizează agent termic. Cei de la Colterm au început de ieri să meargă prin toate școlile să vadă care este situația, să aerisească instalațiile”, a mai spus viceprimarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.