ADID continuă verificarea modului de precolectare a deșeurilor reciclabile și reziduale din...

ADID continuă verificarea modului de precolectare a deșeurilor reciclabile și reziduale din Lugoj

0
DISTRIBUIȚI

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri (ADID) Timiș a anunțat că, împreună cu reprezentanții instituțiilor abilitate, continuă acțiunea de verificare a modului de precolectare a deșeurilor reciclabile (pubela galbenă) și reziduale (pubela neagră) și în Municipiul Lugoj.

„Începând de mâine, 23 noiembrie 2021, acestei acțiuni de verificare desfășurată de ADID Timiș, i se vor alătura și reprezentanți ai Primăriei Municipiului Lugoj, Poliției Locale Lugoj, operatorului Retim Ecologic Service SA.


Verificarea este permanentă și se va desfășura atât la asociațiile de proprietari, cât și la punctele de colectare unifamiliale, iar în urma verificării conținutului pubelelor se vor aplica avertismente și amenzi de către Poliția Locală.Acțiunea vine în completarea tuturor măsurilor de informare realizate de ADID Timiș și Retim ( spoturi radio, spoturi tv, articole de presă, publicitate outdoor, sms-uri, postări facebook, newsletter, afișe, pliante, etc) adresate tuturor utilizatorilor, acestea având scopul de informare asupra modului corect de precolectare”, a transmis ADID.

În continuarea acestor măsuri, se va trece la etapa de etichetare a pubelelor neconforme, prin aplicarea etichetelor roșii, ceea ce presupune că acele pubele nu vor fi mai fi colectate de către operator, decât după ce conținutul acestora va fi conform.

„Gradul scăzut de implicare al cetățenilor influențează procentul mic de reciclare; prin toate acțiunile desfășurate vizăm conștientizarea importanței realizării procesului de precolectare separată a deșeurilor într-un mod corect, în scopul atingerii țintelor de reciclare și valorificare a deșeurilor asumate la nivel local și național, precum și protejarea mediului înconjurător”. mai spune comunicatul ADID.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.