Creatorul festivalului ElectroRuga de Buzad, Cristian Phillip, a lansat prima sa carte,...

Creatorul festivalului ElectroRuga de Buzad, Cristian Phillip, a lansat prima sa carte, „Mind The Gap”

0
DISTRIBUIȚI

Cristian Phillip, cunoscut melomanilor drept creatorul festivalului ElectroRuga de la Buzad a lansat recent Mind The Gap, o carte interactivă cu exerciții de introspecție și auto-dezvoltare.

„De aproape 20 de ani mă ocup cu training, coaching și consultanță. Cartea este, de fapt, un instrument de auto-dezvoltare și este rezultatul activității mele în această direcție. Ideea de a pune la un loc cele 70 de exerciții din carte mi-a venit de ceva vreme și cred că am ales momentul potrivit, în care oamenii au devenit conștienți de importanța muncii cu sine, a eforturilor de a se schimba pentru a experimenta viața într-un mod mai calitativ. Am gândit cartea ca pe un instrument atractiv, cu grafică faină, cu posibilitatea de a completa rezolvarea exercițiilor direct în ea pentru a o face mai personală. Și, evident, interesul meu pentru muzică m-a influențat și aici. Inserțiile conceptuale sunt numite «backstage notes» și din loc în loc am inserat versuri inspiraționale din melodii celebre. Piața duce lipsă de astfel de instrumente iar oamenii, chiar daca vor să facă ceva cu ei, nu prea știu de unde să inceapă. M-am bucurat de interesul publicului pentru carte, care a fost mult mai mare decât previzionam. Este un semn bun. Oamenii chiar sunt interesați de propria dezvoltate. Mind the Gap este un început. Am deschis, odată cu lansarea cărții și site-ul constructivebooks.com care, în timp, va deveni un loc unde oamenii vor putea găsi mai multe resurse pentru dezvoltare personală. În ceea ce mă privește, am deja în minte o a doua carte de gen, dar toate la timpul lor. Începând cu finalul lui noiembrie vom organiza evenimente online, de discuții și coaching de grup pe marginea acestei cărți și a modului în care să folosești cât mai bine acest instrument pentru a deveni ceea ce ai nevoie sa devii. Stați pe aproape, avem multe planuri faine în direcția asta“, a spus autorul acestei cărți.

Pasiunea lui Cristian Phillip („Druje“) pentru organizarea de evenimente a debutat cu mulți ani în urmă, de pe vremea când făcea parte din Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara (OSUT) și s-a materializat în mai multe arii de interes.

„Cred că pasiunile ne găsesc ele pe noi.


Avem în noi ceva neexprimat, care așteaptă să ia formă și când întâlnește ocazia potrivită o face. Așa a fost la mine cu evenimentele, cu care, într-adevăr, prima dată m-am întâlnit pe vremea studenției, când făceam parte din OSUT și mă ocupam cu asta. De atunci până astăzi această pasiune s-a concretizat în tot felul de evenimente, din multe arii, toate dragi mie. Nu știu dacă există secrete în organizarea de evenimente reușite. Cred că este foarte important să te implici total, să gândești în afara cutiuței și să asculți feedback-ul celorlalți. Să devii bun în organizarea de evenimente este o treabă de învățare continuă. Pe lângă astea, din punctul meu de vedere, două lucruri sunt importante: capacitatea de a îți asuma riscuri și alegerea unor subcontractori care să fie, la rândul lor, pasionați de ceea ce fac“, a spus „Druje”.

Alături de cele două ediții de success ale festivalului ElectroRuga, desfășurate în 2018 și 2019, promotorii acestui eveniment au lansat și alte evenimente în peisajul de poveste de la poalele Dealurilor Lipovei de la Buzad. Avnd în vedere faptul că în acest an pandemia a generat o serie de schimbări în industria de entertainment din întreaga lume, am fost curioși să aflăm care sunt planurile de viitor ale echipei care a inițiat aceste evenimente.

„Electroruga este un festival de nișă. Când spui nișă, automat spui provocare. În primul rănd pentru faptul că te adresezi unui public foarte specific și este nevoie să faci alegeri foarte potrivite. În al doilea rănd pentru că evenimentele de nișă nu sunt de prea mare interes pentru finanțatori, care se îndreaptă mai mult către evenimente comerciale cu public mult. Apoi, nu este tocmai la îndemână să organizezi un festival într-un sat cumva izolat și, mai ales, fără semnal. Coordonarea festivalului, în sine, este o mare provocare în condițiile în care comunicarea este îngreunată. Sunt multe motive pentru care festivalul are feedback pozitiv. Am lucrat cu profesioniști în construirea line-up-urilor, la sonorizare, etc, ne-am implicat total și am pus aspectul financiar pe locul doi, prioritar fiind pentru noi să oferim o experiență faină. Locul în sine este magic și asta ne ajută foarte mult. Nu în ultimul rând, aș spune că partea «umană» este un factor de succes – neavând semnal, lumea nu mai este preocupată de social media. Oamenii comunică între ei și se bucură de experiența festivalului, nefiind distrași de «a da bine» pe rețele sociale. Fiind și un festival de nișă, întâlnești oameni «de-ai tăi» și te simți mai conectat decât la marile festivaluri, impersonale. Electroruga va exista pe viitor, da. Am anulat ediția din acest an tocmai pentru că avem un festival în care interacțiunea umană este importantă și asta era afectată de condițiile impuse de autorități în pandemie. Personal, cred că pe viitor oamenii se vor îndrepta către festivaluri mai mici, mai aproape de natură și de oameni, unde să se simtă mai conectați, pentru că tocmai asta ne-a arătat pandemia, că nu ne este bine daca nu relaționăm unii cu alții. Cred că Electroruga este exact genul de festival care va fi tot mai de interes pentru public“, a mai adăugat Cristian Phillip.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.