Modificări în ceea ce privește funcționarea școlilor, de săptămâna viitoare

Modificări în ceea ce privește funcționarea școlilor, de săptămâna viitoare

0
DISTRIBUIȚI

elevi

Secretarul de stat în Ministerul Educației Sorin Ion a anunțat vineri că au fost făcute modificări în ceea ce privește funcționarea școlilor de săptămâna viitoare. Astfel, rata de vaccinare nu va mai fi luată în considerare la nivelul întregii unități, ci pentru fiecare structură în parte.

„Săptămâna viitoare, cursurile în unitățile de învățământ preuniversitar se vor desfășura în aceleași condiții în care au început după vacanță, cu mici reglaje necesare după prima săptămână.


Am să dau un singur exemplu. Știți bine că luăm în calcul rata de vaccinare la nivelul unității, însă de săptămâna viitoare am permis unităților școlare să facă separat pe structuri arondate”, a declarat secretarul de stat Sorin Ion.

Conform acestuia, numărul de structuri arondate este aproximativ de 3 ori mai mare decât numărul unităților de învățământ cu personalitate juridică.

„Dacă înt-o comună, o grădiniță, de exemplu, care are 3 angajați, depășește rata de 60% de vaccinare, ea poate funcționa chiar dacă la nivelul întregii unități cu personalitate juridică acest lucru nu este îndeplinit. Avem în vedere lucrurile de la fața locului. Am dat astfel o mai mare autoritate unității de învățământ, luând în considerare efectiv personalul care efectiv merge în acele școli”, a adăugat Sorin Ion.

Acesta a spus că, din datele colectate până vineri după-amiaza, din 36 de județe, peste 70% din numărul de unități de învățământ, structuri și cu personalitate juridică, vor începe săptămâna viitoare în sistem față în față.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.