Politehnica speră la o mare victorie cu CSA Steaua. Nicu Croitoru: „Prezenţa...

Politehnica speră la o mare victorie cu CSA Steaua. Nicu Croitoru: „Prezenţa suporterilor în tribune ar fi fost un atu”

0
DISTRIBUIȚI

 

Foto: Sebastian Tătaru

Politehnica Timişoara are aparent o misiunea extrem de grea duminică la amiază, când primeşte replica celor de la CSA Steaua. Alb-violeţii sunt în continuare în subsolul clasamentului şi au mare nevoie de puncte, în timp ce roş-albaştrii, deşi nou promovaţi şi fără drept de a juca în următoarea ediţie a Ligii I, au ambiţia de a atinge măcar play-off-ul.

Deocamdată bâlbele autorităţilor fac ca şi jocul acesta să se dispute fără public, un minus evident din punctul de vedere al timişorenilor cel puţin. „„Cu siguranţă, cunoaştem rivalitatea cu Steaua şi cred că prezenţa suporterilor în tribune ar fi fost un atu pentru noi”, a spus Nicolae Croitoru, „principalul” lui Poli.

Despre cât contează lipsa fanilor a vorbit şi unul dintre eroii succesului la limită obţinut de alb-violeţilor la Braşov, portarul George Păduraru. „Foarte mult, ştiu că este un meci important pentru ei, cât şi pentru noi. Sunt de 11 ani în Timişoara şi am învăţat despre importanţa acestui joc pentru ei. Mă voi bucura dacă voi evolua într-un asemenea meci, chiar dacă este Liga 2, chiar dacă nu sunt suporteri, este un meci foarte frumos şi important”, a spus cel care a oferit sub Tâmpa „assist”-ul la golul lui Gerbi.

„Ne așteaptă un joc dificil. Suntem două echipe cu obiective diametral opuse. Pe de o parte noi, care ne dorim să câștigăm, să acumulăm puncte, sunt foarte importante pentru a ne îndepărta de zona periculoasă a clasamentului. Pe de altă parte, întâlnim un adversar care luptă pentru unul dintre primele șase locuri. Au pierdut jocul cu Universitatea Cluj, au rămas la o distanță de doar trei puncte de principalele urmăritoare, Metaloglobus și Csikszereda, și, la fel ca noi, și pentru ei cele trei puncte puse în joc sunt foarte importante (…) Din păcate noi avem o programare destul de dificilă, pentru că de fiecare dată suntem obligaţi să întâlnim adversari care vin după o serie de jocuri foarte dificile şi, de regulă, cu mare foame de puncte.


Steaua este una dintre echipele bune ale seriei, o echipă foarte experimentată. Cu jucători care au acumulat multă experienţă, aşa cum este Popa, Bărbulescu, Wallace, Beţa, Huiban, Buhăescu… De asemenea au şi un antrenor foarte bun. E o echipă cu un joc agresiv. O aagresivitate pozitivă, dublată de atac. Va fi un joc foarte dificil din punctul ăsta de vedere. O echipă care dezvoltă o viteză foarte bună pe faza de atac şi foarte bine organizată defensiv”, a mai spus Croitoru despre înfruntarea Stelei.

„Suntem conştienţi că duminică vom întâlni o echipă bună a campionatului, care se bate pentru intrarea în play-off. Însă este un derby şi cu siguranţă vom fi mult mai motivaţi (…) Aveam nevoie de victoria asta (de la Braşov), ne lipsea, practicam un joc bun, dar nu veneau rezultatele, am avut şi ghinion. Acum este bine, este o atmosferă frumoasă, suntem pregătiţi pentru jocul de duminică”, a conchis Păduraru.

Alb-violeţii nu vor putea mizat pe Zaluschi (suspendat), în schimb, au revenit din accidentări Cătălin Oanea şi portarul Harrison Devenish-Meares. Jucătorii care au dat probe pe Bega, Stefan Vukoje şi Balsa Rogosic nu au fost deocamdată legitimaţi. Primul s-a întors în Marea Britanie „să-şi aducă ce mai are nevoie”, fiind aşteptat să se întoarcă, iar cel din urmă ar putea fi legitimat abia din pauza de iarnă.

Bucureştenii sunt pe 5, cu 25 de puncte, pot intra în play-off, dar nu pot promova, pentru că clubul e „abonat” la bani publici, cei ai Armatei Române. Poli continuă să fie doar pe 15, cu 14 puncte, tot din 14 runde. Meciul din runda 15 e duminică, de la ora 12.00 (Digisport 1, Look sport+ şi Telekom Sport 1), pe „Dan Păltinişanu”.

Foto: sspolitehnica.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.