Timișul, în top trei la număr de angajări în România

Timișul, în top trei la număr de angajări în România

0
DISTRIBUIȚI
Foto: assessteam.com

Companiile din zona Bucureşti – Ilfov, Cluj şi Timiş au recrutat cei mai mulţi angajaţi în perioada august 2020 – august 2021, conform datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS) centralizate de Ziarul Financiar.

Astfel, municipiul Bucureşti ocu­pă primul loc în clasamentul ju­deţelor după evoluţia numărului de an­gajaţi, cu peste 18.700 de angajaţi noi recrutaţi în perioada august 2020 – 2021, urmat de Ilfov, cu circa 8.260 de noi salariaţi, Cluj, cu aproape 6.700 şi judeţul Timiş, cu o valoare similară.

„Judeţele menţionate au un număr mai mare de angajaţi deoarece au atras de-a lungul timpului investiţii care au creat locuri de muncă, se dezvoltă continuu.


În plus, sunt şi centre universitare. Bucureştiul rămâne fruntaş, alături de Ilfov, pentru că majoritatea fabricilor sunt localizate în Ilfov, au crescut capacitatea de producţie şi au avut nevoie de angajaţi noi. În Cluj şi Timiş există mulţi producători, s-au fondat multe firme de IT, SSC-uri şi implicit au fost angajări noi“, a spus pentru ZF Sorina Faier, managing partner în cadrul companiei de recrutare Elite Searchers.

La nivel de ţară, numărul angajaţilor a crescut cu mai mult de 67.700 de persoane între august 2020 şi august 2021. Astfel, cei peste 18.700 de angajaţi noi recrutaţi în Bucureşti reprezintă aproape 25% din totalul de recrutări noi de la nivel de ţară.

Cele mai mici creşteri ale numărului de angajaţi au fost înregistrate în Vaslui, cu 57 de noi angajaţi perioada august 2020 – august 2021, Sălaj, cu 42 de noi angajaţi şi Covasna, cu 1 angajat în plus în august 2021 faţă de aceeaşi lună din anul precedent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.