Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD, numit în comitetul de supraveghere...

Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD, numit în comitetul de supraveghere al ANRE

0
DISTRIBUIȚI

Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD, Paul Stănescu, a fost numit în comitetul de supraveghere al ANRE (Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei). Decizia a fost luată marți în plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului. Decizia a fost luată cu voturi 233 „pentru” și 120 „împotrivă”.

Cristina Prună a anunțat că USR va ataca la Curtea Constituțională hotărârea Parlamentului.

„Ceea ce faceţi astăzi prin această numire este că transformaţi ANRE într-o afacere de familie, pentru că ştiţi foarte bine că domnul Stănescu este fratele secretarului dumneavoastră general. Va câştiga undeva între 6 şi 8.000 de euro pe lună nemeritaţi, iar CV-ul domnului Stănescu, care a terminat mecanică agricolă, şi nu este o ruşine lucrul acesta, dar problema este că nu îl califică sub nicio formă pentru această funcţie atât de importantă.


Practic, Comitetul de Reglementare al ANRE, prin deciziile pe care le ia, are un impact direct în facturile pe care oamenii le plătesc la energie şi gaze naturale şi chiar şi la energia termică. Aceste decizii pe care le ia ANRE au impact şi asupra investiţiilor în sectorul energetic, care nu se mai întâmplă de ceva vreme tocmai pentru că oamenii aceştia de la ANRE au încetat să mai ia decizii în interesul pieţei”, a afirmat Prună.

Stănescu a fost propus de PSD pentru această funcție. „Domnul Stănescu este propunerea noastră în comitetul ANRE de supraveghere. (…) Este un fost parlamentar, mi se pare două mandate, a fost preşedinte şi de comisie. A contat foarte mult că este unul dintre foştii parlamentari care n-au mai avut locuri pe listele de parlamentari”, a spus luni Marcel Ciolacu.

El spune că nu a contat faptul că Alexandru Stănescu este fratele secretarului general al PSD, Paul Stănescu.

Alexandru Stănescu a fost președinte al Comisiei de agricultură din Camera Deputaților. El a absolvit Facultatea Mecanică Agricolă, București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.