ANM a emis coduri galben și portocaliu de precipitații și vânt

ANM a emis coduri galben și portocaliu de precipitații și vânt

0
DISTRIBUIȚI

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări cod galben și portocaliu de precipitații însemnate și vânt, valabile în următoarele zile în Transilvania, Carpații Occidentali și Carpații Meridionali.

În inervalul 25 decembrie, ora 10:00 – 28 decembrie, ora 10:00 se vor înregistra precipitații moderate cantitativ, polei și intensificări ale vântului, în cea mai mare parte a țării. În zona montană înaltă, iar începând din seara zilei de sâmbătă (25 decembrie) și în cea mai mare parte a Moldovei vor fi ninsori și lapoviță, iar în celelalte regiuni mai ales ploi.

Îndeosebi pe parcursul zilelor de duminică (26 decembrie) și luni (27 decembrie) pe alocuri se va depune polei, cu o probabilitate mai ridicată în jumătatea de sud a Moldovei, în Muntenia, în Crișana și nord-vestul Transilvaniei.

Pe parcursul zilei de luni (27 decembrie) vântul va prezenta intensificări temporare în regiunile sudice, cu viteze de 40…50 km/h, iar în zona montană înaltă, rafalele vor depăși 60…70 km/h spulberând zăpada.

Codul galben privește ploi și ninsori însemnate cantitativ, în perioada 25 decembrie, ora 10:00 – 26 decembrie, ora 12:00.


În intervalul menționat, în Banat, Crișana, iar pe arii restrânse în Transilvania și nord-vestul Olteniei va ploua însemnat cantitativ. În zona Carpaților Orientali și în nord-vestul Moldovei treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent. Cantitățile de precipitații vor depăși 25…40 l/mp.

Codul portocaliu privește ploi abundente în perioada 25 decembrie, ora 10:00 – 26 decembrie, ora 12:00. În intervalul menționat, în Carpații Occidentali și în grupele vestice ale Carpaților Meridionali vor fi precipitații abundente. Vor fi ploi, care vor favoriza topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la altitudini de peste 1800 m vor predomina ninsorile. Cantitățile de apă vor depăși 40…50 l/mp și pe arii restrânse 70 l/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.