Bilanț la DRDP Timișoara. Ce premiere s-au înregistrat în 2021

Bilanț la DRDP Timișoara. Ce premiere s-au înregistrat în 2021

0
DISTRIBUIȚI

Anul acesta se încheie, pentru Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara, cu cel mai mare buget pe partea de întreţinere din ultimii zece ani, adică peste 181 milioane de lei.

În anii trecuți, suma alocată întreținerii drumurilor naționale din cele patru județe aflate în vestul țării nu a depășit 130 milioane lei.

Astfel, anul acesta, DRDP Timișoara a realizat cel mai mare număr de kilometri de lucrări de întreţinere periodică din istoria instituției, în total 364 km.

Defalcat, e vorba despre 114 km de tratamente bituminoase, 157 km de straturi bituminoase foarte subțiri, 93 km covoare asfaltice.

Directorul regional al DRDP Timișoara, ing. Nicoleta Pordea, a precizat că un punct important pentru bilanțul din acest an al instituției îl reprezintă realizarea unei campanii de reparații fără precedent într-o fereastră de lucru extrem de scurtă pe DN 68A, pe cei 15 km între nodul rutier Margina și descărcarea Holdea.

Principala realizare în cadrul acestor lucrări este refacerea integrală a structurii rutiere între km 44+700 și km 49+000, pe restul sectorului fiind executate lucrări de covoare asfaltice și alte lucrări de reparaţii punctuale.


Aceste lucrări s-au putut executa, în două luni, numai prin devierea traficului greu, care are acum, după finalizarea lucrărilor, condiţii mult îmbunătăţite de circulaţie.

Tot la capitolul bilanț pe anul 2021 se află fluidizarea circulației în nodul rutier Margina, prin realizarea unui punct de întoarcere pentru accesul pe autostrada A1, sensul spre Timișoara.

De asemenea, anul acesta, DRDP Timișoara a punctat  realizarea în regie proprie a celor mai mari cantităţi de lucrări de la înființarea Secției de Producție Lucrări Drumuri din anul 2018 până în prezent, adică 67.000 mp de lucrări de reciclare in situ, dar și reparaţii/covoare asfaltice cu o cantitate de 21.000 tone mixturi asfaltice fabricate și puse în operă.

Tot la capitolul realizări, instituția amintește deblocarea lucrărilor de reparații capitale pe sectorul Nicolinț – Oravița, de pe DN 57 Orşova – Moraviţa, prin lansarea procedurii de achiziție pentru execuția lucrărilor. S-au depus toate diligențele necesare către C.N.A.I.R. S.A. București astfel încât s-a reuşit şi deblocarea situaţiei sectorului Oravița – Moravița pentru care tot în acest an a fost lansată procedura de licitație pentru proiectare.

„DRDP Timișoara și-a asumat și a realizat asigurarea viabilității corespunzătoare pe DN 59B (Cărpiniș – Deta) executând lucrări de covoare asfaltice și reciclare pe un total de 23,269 km echivalenți cu terți, 11,375 km echivalenți în regie proprie, din care 9,677 km echivalenți unde s-au executat şi lucrări de reciclare, urmând ca în 2022 să se finalizeze și restul de 22 de km.

Toate acestea au fost realizate printr-o implicare colectivă, prin insistenţă şi persistenţă, dar şi cu concursul tuturor celor implicaţi (colegi, constructori, colaboratori, autorităţi). Îi asigurăm pe utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi din aria de activitate a DRDP Timișoara că vom continua și în anii următori să luăm toate măsurile pentru ca starea acestor artere să fie cât mai bună și să ofere condiții de siguranță în trafic”, a mai transmis directorul regional al DRDP Timișoara, ing. Nicoleta Pordea.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.