Părinții unui elev depistat pozitiv la testul de salivă au refuzat testarea...

Părinții unui elev depistat pozitiv la testul de salivă au refuzat testarea PCR. Câte infectări cu coronavirus s-au descoperit în rândul școlarilor Timiș

0
DISTRIBUIȚI

În Timiș, au ajuns două tranșe de teste rapide covid pe bază de salivă, una de 227.000 și alta de 50.000.

Potrivit inspectorului școlar general al județului, Marin Popescu, testele au fost distribuite în 2 și 3 decembrie, iar majoritatea unităților de învățământ au hotărât ca testele să fie aplicate de familie.

Liceul Alimentar și unitățile de învățământ au decis să le aplice în școli, potrivit lui Popescu.

De asemenea, 19 unități de învățământ au decis să aplice mixt testele rapide covid pe bază de salivă, atât acasă cât și în locul în care se desfășoară procesul de învățământ.

Șeful IȘJ Timiș, Marin Popescu, a precizat, azi, că luni, 6 decembrie, șase elevi au fost depistați pozitivi, iar procedura prevede teste gratuite PCR.

„Patru din cei șase copii nu au fost confirmați pozitiv, un părinte nu a vrut să-și testeze copilul cu PCR și un test PCR a ieșit pozitiv.


Elevul ai cărui părinți au refuzat testarea PCR stă acasă în on-line două săptămâni, iar școala pune la dispoziție toate resursele. Joi (n.r. – 9 decembrie) va avea loc următoarea testare”, a mai spus Marin Popescu.

Șeful Inspectoratului Școlar Județean Timiș a mai precizat că avem în on-line 2.155 de elevi.

„Trebuie să recunoaștem că nu avem control asupra testelor făcute acasă, ține de responsabilitatea fiecărui părinte. Cei care nu doresc să se testeze fie sunt vaccinați, fie au trecut prin boală sau pur și simplu refuză testarea și vaccinarea. E o chestiune de responsabilitate și individuală și publică vizavi de comunitate”, a mai spus, azi, inspectorul general Marin Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.