Primăria Timișoara pregătește construirea unui centru social în Fratelia, cu bani europeni

Primăria Timișoara pregătește construirea unui centru social în Fratelia, cu bani europeni

0
DISTRIBUIȚI

Municipalitatea a obținut o finanțare din fonduri europene de peste 3,5 milioane de lei pentru construirea unui centru de zi destinat persoanelor cu dizabilități sau boli cronice, în zona Fratelia. Contractul de finanțare a fost semnat de către ministrul Dezvoltării.

Este vorba despre demolarea unei construcții existente și construirea unui Centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilități, cu acces auto, acces pietonal, parcaje.

Construcția existentă în momentul de față pe strada Pavlov nr.


19 este în stadiu avansat de degradare, parțial ruină, iar o eventuală consolidare depășește costurile unei construcții noi. Clădirea existentă nu este monument istoric, nu este localizată în zonă de protecție și va fi demolată integral.

Centrul va putea găzdui aproximativ 40 de persoane din categoria celor expuse riscului de excluziune socială și care vor avea la dispoziție, în timpul zilei, servicii de îngrijire, educație, recreere-socializare, consiliere, dezvoltarea deprinderilor de viață independentă pentru persoane cu dizabilități/boli cronice. Toate aceste servicii vor fi furnizate de personal specializat.

Noua clădire va avea cameră de kinetoterapie, două săli pentru educație și activități recreative, cabinet medical, cabinet de consiliere psihologică și spații tehnice. Toate spațiile interioare vor fi amenajate pentru a crea o atmosferă caldă, accentuată de mobilier și pereți vopsiți în culori deschise.

Studiul de fezabilitate, cu indicatorii tehnico-economici, a fost aprobat de către consilierii locali.

Valoarea investiției este de aproape 3,6 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.