Liberalii timișeni, reacție la scrisoarea primarului Fritz către Guvern, în problema Colterm:...

Liberalii timișeni, reacție la scrisoarea primarului Fritz către Guvern, în problema Colterm: „Primăria Timișoara să nu mai stea în poziția struțului”

1
DISTRIBUIȚI

La câteva ore după ce primarul Dominic Fritz a adresat o scrisoare deschisă premierului și parlamentarilor de Timiș, reprezentanții PNL au reacționat.

Liberalii din Timiș au transmis că vor face demersuri către Guvernul României pentru a aloca în continuare sume de bani către Timișoara, pentru termoficare, odată cu celelalte municipii.

„Guvernul României a ajutat Timișoara și pe timișoreni în două rânduri, cea mai recentă fiind la finele anului trecut, când a fost virată cea mai mare sumă din fondul de rezervă pentru ajutorarea termoficării municipiilor, aproape 54 de milioane de lei. De asemenea, Consiliul Județean Timiș a virat din fondul său de rezervă suma de 1,2 milioane lei pentru Colterm”, au transmis reprezentanții PNL Timiș.

Potrivit acestora, alocările din partea Guvernului și a CJ Timiș au fost făcute cu speranța că, în paralel, societatea Colterm va găsi soluții pentru rezolvarea problemelor structurale care s-au agravat în timp, datoriile dublându-se, separat de criza energetică aflată în desfășurare.

„La Colterm este o criză structurală agravată în ultimul an din mai multe motive: din cauza unui management defectuos; din cauza alegerilor total neinspirate a unor așa-zise soluții cum ar fi preferarea furnizării exclusiv a gazului, în detrimentul alimentării mixte gaz-cărbune; din cauza amenzii pentru certificatele verzi care, de fapt, a fost lovitura supremă primită de societate și din cauza numirilor controversate în management și Consiliul de Administrație.


Doar atacându-se problemele structurale putem spera la o însănătoșire a societății și o siguranță pentru furnizarea agentului termic, la prețuri rezonabile. Îndemnăm Primăria Timișoara ca, pentru a ieși din această nouă criză, să ia măsurile necesare și să vină cu un plan de management concret, așa cum PNL a solicitat public încă din decembrie 2020”, au mai transmis, luni seara, reprezentanții PNL Timiș, care până la schimbarea din toamna lui 2020 au condus Primăria Timișoara timp de opt ani.

„Astăzi trebuie să dăm un semnal de solidaritate, dar și să îndemnăm Primăria Timișoara să nu mai stea în poziția struțului, cu privirea ascunsă din fața realităților, să ia măsurile necesare și să vină cu un plan de management concret pentru această societate publică vitală din Timișoara”, a transmis și deputatul Marilen Pirtea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.