Mai multă umbră în Piața Libertății din Timișoara. Primăria anunță înlocuirea arborilor

Mai multă umbră în Piața Libertății din Timișoara. Primăria anunță înlocuirea arborilor

2
DISTRIBUIȚI

Primarul Dominic Fritz promite că readuce verdeața în Piața Libertății.

Municipalitatea lucrează la bugetul pentru anul acesta și unul dintre capitolele la care vor fi alocați mai mulți bani este cel al plantării de arbori, de mari dimensiuni, în mai multe zone din oraș.

„Unul din locurile în care vom face plantări anul acesta este Piața Libertății care din cauza unor amenajări nefericite produce disconfort termic în fiecare vară, celor care trec pe aici.


În Piața Libertății au fost plantați arbori dintr-o specie altoită – Robinia pseudoacacia «Umbraculifera», care nu au nicio șansă să se dezvolte și să crească mai mult decât în prezent. Acest lucru este în complet contrast cu istoria acestei piețe, unde au scăpat de drujbe doar cei doi stejari seculari plantați de Regele Ferdinand I și Regina Maria, dar și asta, datorită voinței timișorenilor. Din păcate, tocmai din cauza intervenției brutale în această piață, arborele plantat de Regina Maria a murit, dorința noastră fiind acum ca acesta să fie transformat într-o operă de artă de către un artist timișorean. Arborii de mari dimensiuni vor fi plantați în locul celor existenți astăzi în piață, după ce vom reface amplasamentele astfel încât acestea să acomodeze arbori de talie mare. În fapt, vom păstra spațiul care este destinat organizării de diverse manifestări culturale, dar vom spori confortul participanților și al trecătorilor”, a transmis, miercuri, primarul Timișoarei.

Dominic Fritz a mai precizat că primăria va reloca arborii pitici în alte zone, unde acest tip de vegetație se pretează.

Foto credit: Lucian Muntean (2019)

2 COMENTARII

  1. Un primar, drujbă, a tăiat și betonat pe bani publici, altul sparge betonul și plantează pe bani publici.
    De aia Primăria nu are bani, că își bate joc de banii cetățenilor și apoi le mărește impozitele.
    Să ia banii de la cei care au tăiat copacii, nu de la noi!

  2. Sunt atitea probleme importante de rezolvat, nu umbra din piata Libertatii !!!
    Nu distrugeti lucruri realizate deja !!!
    daca nu vedeti ce este de facut, de ce v-ati pus candidatura xca primar ??? Unde sunt propunerile voastre, dl primar ???

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.