În Timiș vor fi deschise opt centre de evaluare destinate pacienților COVID-19

În Timiș vor fi deschise opt centre de evaluare destinate pacienților COVID-19

0
DISTRIBUIȚI

Subprefectul Ovidiu Drăgănescu s-a întâlnit, joi, cu directorii de spitale din Timișoara, reprezentanți ai UPU, Serviciului de Ambulanță și DSP, instituțiile aflate în prima linie în pandemie. Drăgănescu a precizat că în Timiș vor apărea opt centre de evaluare a pacienților infectați cu SARS-CoV2.

„Oamenii trebuie să fie atenți pentru că spitalele nu pot trata decât un număr nelimitat de pacienți. Atenție la onomastică! (n.r. – Sf Ion, sărbătorit vineri)”, a transmis, joi, Drăgănescu.

Directorul adjunct al DSP Timiș, Fira Mladinescu Corneluța, a spus că aceste centre vor funcționa, în Timișoara, la Spitalul Victor Babeș, Spitalul Județean, Spitalul CFR și Spitalul Militar modular, iar în județ la Spitalul Municipal din Lugoj, precum și la unitățile sanitare din Sânnicolau, Jimbolia și Deta.

„Vor funcționa, de asemenea, și unitățile de primiri urgențe și camerele de gardă. Este importantă partea de prevenție pentru a respecta regulile de bază: purtatul măștii, distanțarea, acum este momentul de a renunța la reuniuni”, a spus directorul adjunct al DSP Timiș, Fira Mladinescu Corneluța.

Întrebat dacă are medici suficienți, directorul Spitalului Județean din Timișoara, Raul Pătrașcu, a răspuns: „avem personal suficient pentru că la evaluare folosim medici specialiști, ei oricum au ore în ambulatoriu, depinde cum va deconta CJAS Timiș, așa vom lucra, poate ajunge programul până la ora 20 sau non-stop.


Cei care nu se pot deplasa sau sunt dependenți de oxigen vor veni cu ambulanțele, iar restul pot merge la evaluare cu mașina personală, exclus cu mijloacele de transport în comun”.

Directorul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara a precizat că pacientul se poate evalua chiar dacă nu are o formă gravă de COVID.

„Am depășit perioada de sărbători, rugămintea mea pentru părinți este să-și testeze copiii, să nu-i ducă la școală dacă tușesc sau au alte simptome crezând că sunt doar răciți”, a spus Oancea.

În județul Timiș, există 663 paturi non-ATI și 57 paturi ATI funcționale dedicate exclusiv paceinților COVID-19, dar numărul lor poate fi suplimentat în caz de nevoie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.