De ce o să fie demolată cantina Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”...

De ce o să fie demolată cantina Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara în loc să fie consolidată

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-273096355">

Municipalitatea nu mai intenționează să reabiliteze cantina care deservește Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” Timișoara din motive financiare. Primăria vrea să o demoleze și să ridice o nouă clădire.

Potrivit viceprimarului Ruben Lațcău, acolo au fost depistate probleme structurale.

Spitalul, împreună cu primăria, a realizat o expertiză suplimentară pentru a constata lipsa unei fundații pentru corpul de clădire, aspect care nu a fost prezent în expertiza inițială. Astfel, va fi transmisă către Consiliul Local Timișoara o propunere pentru a demola structura și a construi o cantină modernă în loc. Investiția respectivă ar fi mai eficientă din punct de vedere financiar decât consolidarea cantinei existente.

„Cantina are rol și de spălătorie. Aici s-a gândit în urmă cu câțiva ani un proiect de reabilitare, care din păcate nu a fost bine întocmit, nici expertiza. Există o tasare, unde pământul s-a lăsat cu aproximativ jumătate de metru și sunt niște crăpături uriașe în perete. Vrem să regândim toată această curte interioară, să avem un subsol tehnic unde să mutăm partea de instalații tehnice, de spălătorie și deasupra să putem face o cantină și să ne înălțăm cu un etaj retras ca să putem crea acea pasarelă ca să unim la etajul 2 terapia intensivă dintre cele două corpuri de spital”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

În proiectul de buget pentru anul 2022, Primăria Timișoara a inclus 12 milioane de lei pentru extinderea noului corp al Spitalului de Copii și aproximativ 15 milioane de lei pentru dotări.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.