Artistul timișorean Ovidiu Hrin a realizat un design inedit pentru un drapel...

Artistul timișorean Ovidiu Hrin a realizat un design inedit pentru un drapel al Coreei Unite, în cadrul unei expoziții din Asia

0
DISTRIBUIȚI

Timișoreanul Ovidiu Hrin a realizat un design inedit pentru un drapel care a fost prezentat alături de lucrările altor artiști din lumea întreagă în cadrul expoziției United Korea Flag, care a fost deschisă la Seoul Design Festival 2021.

„Mă bucură să văd că designul pentru drapelul unei Koree unite pe care l-am conceput și desenat a fost acceptat și expus alături de mai multe drapele concepute de designeri respectabili de pretutindeni în cadrul Seoul Design Festival 2021. Anul trecut am fost invitat de către KANG Chull (inițiator și curator al proiectului) să particip în cadrul proiectului lui de suflet United Korean Flag Initiative. Proiectul m-a impresionat foarte mult, iar ceea ce m-a mișcat – trebuie să subliniez – nu a fost găselnița și scuza bună de a mai organiza un alt concurs de drapele, cunoaștem foarte bine trendurile astea. Nu, ceea ce a vibrat cu mine au fost curajul și dedicația acestui om de a folosi designul pentru a promova pacea într-una dintre cele mai dure și mai groaznice dispute ale lumii moderne. Mai mult de atît, încăpățînarea lui de a continua acest demers (inițiat acum 8 ani) – un proiect sortit eșecului din fașă… Toate acestea neoprindu-l din încercarea de a crea un dialog internațional pe o temă complexă și de a arăta lumii cum observă/vede/sintetizează fiecare cultură (invitată să participe) noțiunea de pace în acest context distant, chiar necunoscut”, a explicat artistul.

„Conceptul steagului meu se leagă de simbolurile de creștere și de împletire (puterea întregului dobândită prin colaborare) redate de un koan(kong an) Zen korean.


Totul pornește de la cele două cercuri mici din desen care reprezintă începutul – treptat fiecare începem să ne clădim o individualitate și o identitate puternice, foarte necesare pentru a ne crește încrederea în forțele proprii – această parte fiind reprezentată prin cercurile radiale. Abia după ce ne-am descoperit forța și puterile proprii putem fi pregătiți de următorul și cel mai important pas din acest proces de creștere – înțelepciunea de de a vedea că doar împreună suntem cu adevărat compleți – acest lucru fiind ultimativ reprezentat prin simbolul nodului/al împletirii“, a spus Ovidiu Hrin despre acest design.

Artistul timișorean a pus bazele studioului de design grafic numit Synopsis în 2001 și este un prieten al breslei muzicale. Artistul care e poreclit „Tzutzu“ a câștigat nouă medalii de aur și cinci de argint la prestigiosul concurs internațional de design de poster Graphis, din New York. Aceste distincții completează colecția, deja semnificativă de premii a timișoreanului care a studiat arhitectura la Universitatea Politehnică. Cu o experiență cât se poate de consistentă în design grafic și comunicare vizuală, timișoreanul este o prezență constantă în cadrul bienalelor, expozițiilor și în paginile prestigioaselor publicații de design internaționale. De numele lui se leagă și existența TypopassageTM, un micro-muzeu dedicat designului grafic și artei tipografice, născut din necesitatea de a spori gradul de conștientizare al publicului larg cu privire la impactul socio-cultural al comunicării vizuale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.