Filmul „Imaculat”, avanpremieră la Timișoara, cu regizoarea Monica Stan și actrița Ana...

Filmul „Imaculat”, avanpremieră la Timișoara, cu regizoarea Monica Stan și actrița Ana Dumitrașcu

0
DISTRIBUIȚI

Asociaţia Pelicula Culturală organizează proiecția în avanpremieră la Timișoara a filmului românesc „Imaculat” (2021), de Monica Stan şi George Chiper-Lillemark, câştigător a trei premii la ediţia de anul trecut a Festivalului de la Veneţia, unde a fost prezent în secţiunea Giornate degli Autori.

La proiecția care va avea loc miercuri 23 martie de la ora 19 la Faber, vor participa regizoarea Monica Stan și actrița Ana Dumitrașcu, care joacă rolul principal, și vor răspunde întrebărilor publicului în cadrul sesiunii de Q&A de la finalul proiecției.

Debutul în lungmetraj al regizorilor Monica Stan și George Chiper-Lillemark, filmul „Imaculat”, a primit în 2021, în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Veneția, premiul pentru regizori aflați la debut – „Luigi De Laurentiis Award Lion of the Future”, precum și premiul principal al secțiunii – „Giornate degli Autori Director’s Award”.


De asemenea, autoarea Monica Stan, a cărei experiență a fost punctul de plecare către spunerea acestei povești, a primit premiul pentru cel mai bun scenariu intitulat „Autrici under 40” din partea „Venezia a Napoli. Il cinema esteso”. ”Abordând subiecte precum toxicitatea relațiilor și abuzul, ”Imaculat” reprezintă, în opinia noastră, tot ce trebuie să fie o operă cinematografică: o oglindă a societății, o societate în care femeile sunt împinse în claustrofobia subjugării”, a fost mesajul juriului la înmânarea premiului.

Proiecția face parte din seria de 9 proiecții warm-up dinaintea celei de-a 9-a ediții a Festivalului Ceau, Cinema!, care va avea loc între 14-17 iulie la Timișoara, fiind cofondat de Asociațiile Pelicula Culturală și Marele Ecran.

„Împreună cu partenerii de la Marele Ecran vom organiza 9 proiecții de film înaintea celei de-a 9-a ediții a Festivalului Ceau, Cinema, prin care ne dorim să reapropiem publicul de marele ecran, să-i redăm bucuria de a ieși din casă pentru a viziona un film european de calitate, alături de prieteni și alți iubitori de filme. Imaculat este cel de-al doilea film din seria celor nouă, fiind prezentat în premieră la Timișoara cu participarea a doi invitați din echipă, exact ca la festival; așa că nu ratați o experiență cinematografică autentică!”, au transmis organizatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.