Memento Adrian Bărar: omagiu la un an de la dispariția regretatului muzician

Memento Adrian Bărar: omagiu la un an de la dispariția regretatului muzician

0
DISTRIBUIȚI

Cu ocazia împlinirii unui an de la trecerea în neființă a lui Adi Bărar, liderul formației Cargo, câțiva prieteni ai regretatului muzician au lansat o melodie care poartă numele de „Bă, rar aşa prieten…(Memento Adi Barar). Melodia a fost realizată după versurile și ideea lui Corneliu Vaida de către Horea Crișovan, Florin Cvaş, Dănuț Blaga, Marcelle Poaty Souami și Răzvan Grozăvescu (voce de operă pe refren), iar în videoclip sunt prezenți prieteni apropiați de-ai lui Adrian Bărar (totodată ca voci pe refren): Sorin Stanca,Sever Bărbulescu ,Marcel Miculescu, Daniel Opait.

„Povestea melodiei e simplă ….Am fost prieten cu Adi Bărar ani buni, prieten de familie chiar. De fapt încă sunt prieten! Pierderea lui m-a marcat profund … In casă multe lucruri îmi amintesc zilnic de el: boxele primite cadou la o aniversare, prima mea cască de motociclist el mi-a dat-o, una din vestele lui de piele, bicicleta care a fost a lui …. si multe, multe amintiri comune! Când amintirile dor, încerci să le vindeci cumva … să refulezi durerea, să nu o tii in tine. Asa ca prima data, am scris pe blogul meu o poezie in memoria lui – „Bă, rar așa prieten …” I-am trimis poezia lui Horea Crișovan, care tocmai a lansat o melodie pe versurile mele, iar el in loc de răspuns la mesaj, mi-a trimis intr-o oră varianta la chitara acustica a melodiei, folosind o parte din versurile poeziei.


A fost o chestiune de câteva zile, si cu ajutorul altor prieteni, am finalizat ceva ce cred ca ajută la omagierea celui care a fost, este si va fi prietenul nostru Adrian Armand Bărar!“, spune Corneliu Vaida, inițiatorul acestei piese.

Fanii regretatului Adi Bărar au ocazia să aducă un omagiu celebrului artist timișorean prin intermediul unui site dedicat, unde fiica acestuia, Adriana Delia Bărar a postat cu ocazia împinirii unui an de la decesul artistului un mesaj emoționant. „Eram obișnuită că plecai des. dar te intorceai mereu…A trecut un an de când nu te-am mai văzut și nu pot exprimă în cuvinte ce simt. Tu m-ai învățat cum să merg prin viață, dar să îmi caut singură drumul, să fiu ambițioasă. Să încerc, să cad, să mă ridic și să încerc din nou. Să reușesc, să țintesc sus și să nu mă las. Mi-ai spus că viața e grea, dar și frumoasă și trebuie să te bucuri de ea, să faci ce îți place. Tu ai realizat într-o viață cât alții în 10, și totuși mai aveai atâtea de făcut, de spus, de cântat, de trăit. Aminitirile rămân, și tu la noi în suflet. Te uiți la mine și știu ce vrei să îmi spui în loc de „La mulți ani de 8 Martie”: Fii puternică! Capul sus, fruntea înainte și mergi mai departe!“, este mesajul ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.