Muzicienii timișoreni iau atitudine împotriva propagandei: „«Točka» e centrul pământului roșu și...

Muzicienii timișoreni iau atitudine împotriva propagandei: „«Točka» e centrul pământului roșu și plat“

0
DISTRIBUIȚI
Horea Crișovan

O serie de muzicieni timișoreni reuniți în echipa TM Groove & Friends au lansat piesa „Točka“, care abordează delicata temă a fake-news-urilor, propagandei și a presupunerilor de tot felul, cu care ne întâlnim la fiecare pas, refrenul „Raz, dva, tri / Nu trebuie să credeți tot ce vă spune el”, fiind o ilustrare perfectă a frământărilor din zilele noastre.

Artiștii care au luat parte la înregistrarea acestei piese sunt Victor Miclăuș (bass) Florin Cvașa (tobe), Marcelle Poaty-Souami (clape), Lucian Nagy (kaval), Horea Crișovan (chitare, mix, compoziție, înregistrare, concept), alături de vocile înregistrate de Maria Hojda, Bogdan Bogy Nagy și Octavian „Vita“ Horvath.

„Tocka este personajul la care e bine să nu ne gândim.


Să nu îl visăm. Să nu îl pomenim în poveştile noastre simpatice. Poate e bine să încercăm să îl ștergem cu buretele uscat de pe tablă. Nu de tot. Să îl lăsăm acolo să ne bântuie eventualele porniri de mici dictatori în devenire. De atotştiutori. De experţi peste noapte în orice domeniu. Točka pare neînfricat. Dar e singur …consumat de autosuficiență și nebunie. Așa cum zice Tavi Horvath în povestea lui originală, e centrul pământului roșu și plat. De ce TM Groove? Pentru că extraordinara voce a Mariei Hojda a stabilit echilibrul atât de necesar al piesei. De ce Friends? Pentru că avem cu ce. Video-ul este făcut de mine pe o temă solară și stelară. Întrezărim spațiul-timp și grăuntele albastru pe care călătorim paradoxal amenințați din interior în jurul găurii negre din jurul galaxiei noastre. Aici intervine grotescul actului care a născut această piesă. În vastul Univers pe «punctul» nostru devenit acum acum atomic. Punct și de la capăt – Opriți Comedia!“, a transmis Horea Crișovan despre această piesă care a fost înregistrată în studioul Vandercris.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.