Primăria Timișoara anunță că schimbă modul de intervenție asupra copacilor pentru a...

Primăria Timișoara anunță că schimbă modul de intervenție asupra copacilor pentru a evita modelul care ”ne revoltă”

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Dominic Fritz a anunțat că se schimbă modul de întreținere al aliniamentelor stradale din oraș.

Până acum, echipele de tăieri interveneau dacă și când primeau o sesizare de la cetățeni că e nevoie de toaletarea unui arbore sau când era un pericol real.

„Se intervenea doar punctual, iar de multe ori echipele reveneau pe aceeași stradă la sesizări diferite. Această practică ne-a adus în situația în care avem aliniamente întregi unde nu s-a intervenit prin tăieri de corecție, de un deceniu. O practică nesănătoasă pentru arbori. Dacă se fac intervenții la timp asupra puieților, nu va mai fi nevoie de tăieri agresive mai târziu, care de multe ori ne revoltă, asupra arborilor maturi”, a precizat primarul Timișoarei.

Dominic Fritz a mai spus că noul mod de lucru pe care l-a introdus înseamnă efectuarea lucrărilor tăierilor de formare, corecție și regenerare a tuturor copacilor de pe o stradă întreagă, dar respectând și perioadele optime ale fiecărei specii în parte.

„În septembrie, anul trecut, colegii mei de la Direcția Infrastructură Verde și echipele de tăieri de la firmele care se îngrijesc de spațiul verde au învățat de la arboricultori renumiți cum să se îngrijească de arborii din oraș, în cadrul unui parteneriat inovativ pentru orașele din România.


 Îmi doresc ca în acest an să pună în practică cele învățate și să avem arbori sănătoși în oraș Este important ca sesizările să fie făcute în momentul în care se constată că există probleme reale care pun în pericol viața cetățenilor sau a bunurilor. Contează ca arborii să fie analizați individual și tratate problemele punctual pentru fiecare caz în parte”, a transmis primarul Fritz.

Angajații de la Direcția Infrastructură Verde împreună cu echipa de tăieri au intervenit, vineri, pe strada Lorena. Aici, există un aliniament de tei, plantat în urmă cu zece ani asupra căruia nu s-au făcut niciodată lucrări de întreținere. De asemenea, aceștia s-au ocupat și de câțiva nuci care necesitau intervenții de urgență.

În același timp, municipalitatea continuă plantările de puieți în zona de nord a centurii forestiere a Timișoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.