Seară cu concerte jazz, blues și rock, la Arad: recitaluri cu A.G....

Seară cu concerte jazz, blues și rock, la Arad: recitaluri cu A.G. Weinberger, Djabe și Android

0
DISTRIBUIȚI

Compania de Teatru „Aradi Kamaraszínház” îi așteaptă pe iubitorii de jazz, blues și rock la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad, la un eveniment muzical care va avea loc vineri 18 martie, de la ora 19. Legendarul A.G. Weinberger, „Mr. Blues ”de România vine împreună cu prieteni de-ai săi maghiari. Pe scenă va mai urca formația Djabe, cea mai cunoscută trupă de jazz-world-fusion din Ungaria și formația pop-rock Android din Debrecen.

Născut la Oradea, Attila Weinberger, chitarist și cântăreț de blues, este cunoscut atât în cercurile muzicale din țară, cât și în cele internaționale. În 1986, a fost cel care a pus bazele primei formații de blues din România, Transylvanian Blues Community. La începutul anilor ’90 a fondat prima sa formație independentă, Weinberger Blues Machine. În 1996, membrii acesteia au lansat albumul „Good Morning, Mr. Blues”, primul album de blues din România. Mai târziu, formația a fost în turnee în Israel, Grecia, Elveția și Statele Unite ale Americii. Pentru activitatea sa în muzică a primit numeroase premii, în țară și în străinătate. Formația pop-rock Android din Debrecen are o istorie de peste 40 de ani. Muzicienii săi excelenți, care cântă rock progresiv, urcă în mod regulat pe scenă – la concerte proprii și la festivaluri.


Liderul formației și autorul majorității compozițiilor este József Tőzsér, care cântă la clape. Ceilalți membri ai trupei sunt: István Létmányi – chitară, Zoltán Nikolin – chitară bas, János Dudás – chitară, Orbán Mező – tobe.

„Una dintre cele mai bune trupe de fusion din lume”– a spus John Nugent, producătorul Festivalului Internațional de Jazz Rochester din New York, despre trupa Djabe, care în Ungaria este reprezentantul numărul unu al stilului jazz-world-fusion. Până acum, formația a concertat în 42 de țări și a primit numeroase premii și recunoașteri internaționale. În muzica acestor muzicieni extraordinari, jazz-ul se împletește la perfecție cu elemente de world music, iar mai nou, și cu elemente de rock progresiv. Trupa a fost fondată în 1996, de Attila Égerházi (chitară și percuție) și de regretatul András Sipos. Formația are cinci membri, cu toții reprezentanți extraordinari ai jazz-ului maghiar: Tamás Barabás – chitară bas, Áron Koós-Hutás – trompetă, fligorn, Péter Kaszás – tobe, voce, János Nagy – clape.

Formațiile vor urca pe scenă cu concerte de aproximativ 50 de minute. Scopul serii este acela ca muzica de diferite genuri a formațiilor să fie adusă mai aproape de publicul celuilalt gen de muzică. Biletele pentru mini-festival sunt disponibile la prețul de 20 de lei (preț întreg), respectiv 10 lei (pensionari, studenți) și 5 lei (elevi), la casa de bilete a Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, precum și online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.