Colaborare între CJT, ABA Banat și ADID pentru trierea deșeurilor colectate din...

Colaborare între CJT, ABA Banat și ADID pentru trierea deșeurilor colectate din râurile timișene

1
DISTRIBUIȚI

Într-o singură zi, la începutul lunii martie, de pe malurile canalului Bega și din apă au fost strânse 7,5 tone de deșeuri, în urma unei acțiuni comune realizate de Administrația Bazinală de Apă Banat și Primăria Municipiului Timișoara. Și asta doar în oraș. Aceste cifre au atras atenția autorităților, astfel că la începutul acestei luni Consiliul Județean Timiș a semnat un protocol de colaborare cu ABA Banat prin care, cu sprijinul ADID Timiș, să gestioneze mai bine deșeurile de pe cursurile de apă.

„În contextul în care cantitatea deșeurilor plutitoare care ajung în rețeaua hidrografică este semnificativă, astăzi am semnat un protocol de colaborare cu Administrația Bazinală de Apă Banat, în care ne-am asumat că vom gestiona corect și eficient aceste deșeuri, în special deșeurile flotante (PETuri, doze de aluminiu, sticlă, etc.) de pe cursurile de apă.


Practic Administrația Bazinală de Apă Banat va realiza o triere primară a deșeurilor colectate din albiile cursurilor de apă și o să le depozite în recipientele furnizate de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș, amplasate în opt locații de pe malurile râurilor Bega și Timiș. Totodată, ne vom asigura că deșeurile vor fi colectate de la locațiile stabilite cu frecvența potrivită pentru fiecare dintre zone, în funcție de volumul deșeurilor colectate”, a transmis Cristian Moș, vicepreședinte al CJ Timiș.

„Nu-mi pot da seama ce e în mintea unei persoane care atunci când se află în natură alege să-și lase gunoiul făcut de ea acolo. Dar, în următoarele luni o să începem să avem date din teren și vă voi anunța periodic câte deșeuri vom strânge din râurile Timiș și Bega, ca să aveți și voi imaginea reală a nesimțirii din jurul nostru. În curând primăvara chiar o să-și facă prezența, o să fie tot mai dese ieșirile în natură, picnicurile pe malurile râurilor sunt printre activitățile preferate de familiile timișene – vă rog, dacă întâlniți cetățeni care-și «uită» deșeurile nu ezitați să le reamintiți că este obligația lor să se debaraseze de ele în mod corect, folosind recipientele de colectare selectivă. Nu o să obosesc s-o repet: doar printr-un efort comun și susținut putem avea un județ curat, nu ajunge doar să pasăm vina de la unii la alții!”, a mai transmis Moș.

1 COMENTARIU

  1. Halal conducere ABAB director din fost șofer promovat de fostul director TITU Bojin fost buldozerist/activitatea la ABAB este numai de imagine activitate ioc/a se vedea starea deplorabila a lucrărilor aflate în administrarea ABAB/activitatea de baza este a nu face nimic

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.