Prăjituri preparate în condiții mizere, fructe stricate și alte probleme găsite de...

Prăjituri preparate în condiții mizere, fructe stricate și alte probleme găsite de inspectorii OPC la Timișoara FOTO

3
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-380597108">

Condiții insalubre și produse expirate au găsit inspectorii OPC la unele firme unde au desfășurat controale în perioada 1 – 19 aprilie.

Echipele Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș au efectuat 31 de verificări în supermarketuri, patiserii și operatori economici care își desfășoară activitatea în  piețe.

În urma acestor acțiuni, comisarii Protecției Consumatorului au dat 18 amenzi în valoare de 193.000 lei și 11 avertismente.

Potrivit șefului CJPC Timiș, Mihai Alin Gubandru, acestora li se adaugă următoarele măsuri complementare: oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuit a produselor cu deficiențe în valoare de peste 22.000 lei și închiderea temporară, pentru cel mult șase luni, a trei patiserii.

Printre cele mai importante nereguli, se numără comercializarea unor produse fără termene de valabilitate sau expirate, folosirea unor tăvi și cuptoare neigienizate corespunzător și a unor ingrediente cu termen expirat, utilizarea unor cântare neverificate metrologic, comercializarea unor produse de cofetărie preambalate, cu ambalaje deteriorate, depozitarea necorespunzătoare, pe pardoseală, a cutiilor cu produse și a produselor în recipiente improprii (creme în găleți de plastic, refolosite).

De asemenea, inspectorii au mai găsit spații de depozitare neigienizate, vitrine frigorifice neigienizate și neconcordanțe între prețul de la raft și cel de la casa de marcat.

 

 

3 COMENTARII

  1. Știre de kkt…
    Cu ce ma protejați pe mine ca și client dacă nu îmi spuneți numele sau adresa celui care își bate jos de sănătatea noastră. Consider ca este exact o palma la kkt ce faceți și voi și Anpc-ul prin acțiunile astea, nu mă informați, nu mă faceți atent la ce cumpăr sau ce ar trebui sa cumpăr ci doar ma agitați și creați o senzație generalizata ca toți sunt banditi…… Părerea mea.
    Sărbători liniștite!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.