67 de ani de la prima emisie a Radio Timișoara

67 de ani de la prima emisie a Radio Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Radio Timișoara

Astăzi se împlinesc 67 de ani de la primul semnal emis în eter de Radio România Timişoara, postul regional al Societății Române de Radiodifuziune, ocazie cu care le urăm colegilor noștri un sincer La Mulți Ani!

În Timişoara prima emisiune de radio s-a consemnat în 5 mai 1955, odată cu apariţia Radio Timişoara pe unde medii. Radioul a emis timp de 30 de ani, iar în 1985, autorităţile comuniste au cerut reducerea cheltuielilor Radiodifuziunii.


Drept urmare, „de la centru“ s-au tăiat toate fondurile radiourilor regionale. Studiourile au intrat în conservare. În 20 decembrie 1989 o mână de inimoşi a reluat emisia Radio Timişoara, tot pe unde medii. Apariţia unei frecvenţe pentru unde ultrascurte a radioului s-a pus pentru prima oară pe tapet în 1991, dar aveau să treacă nu mai puţin de 15 ani până la realizarea acestui deziderat, astfel încât pe 3 august 2006, de ziua Timişoarei, radioul a început să emită şi în FM.

Radio Timişoara acoperă pe unde medii zona de vest a ţării, fiind recepționat în judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin, Bihor şi Hunedoara, dar și în regiunile limitrofe din Ungaria și Serbia. Se aude și pe FM la Timișoara, Arad, Petroșani și Făget și în zonele din jurul acestor orașe, inclusiv pe valea Mureșului și a Jiului, dar și prin internet, la www.radiotimisoara.ro sau folosind aplicația Android.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.