Colaborare economică între CCIA Timiș și Camera de Comerț Istanbul. A fost...

Colaborare economică între CCIA Timiș și Camera de Comerț Istanbul. A fost semnat un Memorandum de Înțelegere

0
DISTRIBUIȚI

În cursul zilei de ieri, președintele CCIA Timiș, Florica Chiriță, și omologul său Şekib Avdagiç, președintele Camerei de Comerț Istanbul, cea de-a doua cameră de comerț din lume, au semnat în orașul de pe Bosfor un acord de colaborare sub forma unui Memorandum de Înțelegere. Documentul stabilește cadrul instituțional de cooperare, în condiții de egalitate și de beneficii reciproc avantajoase, destinat consolidării și promovării comerțului și investițiilor, stimulării parteneriatelor de afaceri între companiile din cele două țări și regiuni.


Totodată, acordul prevede organizarea atât la Timișoara cât și la Istanbul de evenimente destinate dezvoltării schimburilor comerciale și cooperării economice bilaterale, dar și schimburi de experiență și bune practici în domeniul învățământului profesional, participarea reciprocă la târguri și expoziții, schimb de informații oportunități de afaceri, colaborare în proiecte finanțate.

„Pentru anul acesta, am convenit cu dl președinte Avdagiç organizarea a trei evenimente economice, la Istanbul și la Timișoara. Astfel, vor organiza un forum de afaceri româno-turc, un eveniment de anvergură sub genericul «Turcia se prezintă», ce va cuprinde întâlniri de afaceri, o expoziție de produse turcești și o seară culturală, cât și participarea firmelor din Turcia la Expo Mobila Timișoara” a transmis Florica Chiriță.

Semnarea acordului de colaborare a fost urmarea a două vizite de lucru întreprinse de președintele CCCIA Timiș la Camera de Comerț Istanbul, în septembrie 2019 și februarie 2020, care au avut drept obiectiv identificarea de oportunități și proiecte concrete de cooperare, în beneficiul celor două comunități de afaceri.

Camera de Comerț Istanbul are peste 640.000 de membri, la sfârșitul anului trecut erau înregistrate în România 16.799 de societăți comerciale cu capital turcesc, iar în județul Timiș sunt înmatriculate 58 de firme active cu asociați din Turcia, cu un capital social subscris de 296.000 euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.