„Durerea fantomă”, o nouă premieră la Teatrul Național din Timișoara

„Durerea fantomă”, o nouă premieră la Teatrul Național din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Teatrul Național Timișoara aduce în fața publicului o nouă premieră, spectacolul „Durerea fantomă” de Vasili Sigarev, în regia lui Ion-Ardeal Ieremia, care va avea loc pe scena din sala mare sâmbătă, 7 mai, de la ora 19:00.

Un depou infernal, capcană pentru minte și suflet, este locul în care Olga se întoarce mereu și mereu în căutarea soțului ei, singurul martor și singura legătură cu identitatea ei pierdută. Durerea fantomă este un loc recognoscibil pe care istoria îl readuce în prezent, o nostalgie imposibilă, distrugătoare, lipsită de speranță – asemănătoare cu ceea ce se întâmplă astăzi la nivel planetar, o harababură criminală a unui război, fie el rece sau cald. Sigarev înțelege că oamenii, ca indivizi, sunt responsabili de toate aceste grozăvii, dar vede umanitatea dincolo de oroare, vede tandrețea dincolo de bestialitate, vede speranța dincolo de decădere, vede liniștea dincolo de coșmar. În acest depou, destinele a doi paznici și cel al  Olgăi se intersectează în întâlniri străbătute de duritate, dar și de o poezie sfâșietor de frumoasă.

Protagoniști ai spectacolului sunt trei actori marcanți ai teatrului timișorean, în care cunoscuta actriță Alina Ilea poate fi văzută alături de Bogdan Spiridon și Matei Chioariu.


Din echipă mai fac parte scenografii Inocențiu Ieremia (decoruri),  Gabriela Strugaru-Popa (costume) și video-designerul Sebastian Hamburger.

Biletele pot fi achiziționate on-line pe www.tntimisoara.com sau de la agenția de bilete a teatrului, de marți până duminică, între orele 11:00 și 19:00.

Foto: Adrian Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.