Muzica învinge prejudecățile: Povestea unui tânăr timișorean diagnosticat cu tulburări de spectru...

Muzica învinge prejudecățile: Povestea unui tânăr timișorean diagnosticat cu tulburări de spectru autist care vrea să devină DJ la Untold

0
DISTRIBUIȚI

Nu mai e un secret pentru nimeni faptul că mulți semeni de-ai noștri născuți cu diverse tipuri de dizabilități depun eforturi uriașe pentru a putea trăi o viață independentă. Unul dintre aceștia este timișoreanul Mihai Aciu, un tânăr pasionat de DJ și tehnica mixajului, care a fost inclus în cursurile școlii Mixdown Music School, care-și are sediul în incinta Casei de Cultură a Studenților din Timișoara.

„De când eram mic am fost pasionat de muzică în general. Cu câțiva ani în urmă am descoperit consolele de mixaj și m-am îndrăgostit de arta DJ-ingului. Mă antrenez oridecâte ori am timp și dorința mea este să devin DJ, să urc pe scenă în fața oamenilor. Am avut deja ocazia să mixez în fața publicului și am avut ceva emoții. Ceea ce am uitat atunci să fac este o inimioară pentru public….nu am reușit să interacționez cu cei aflați în fața mea…dar pe viitor sper că voi reuși. Visul meu este să fiu DJ. Cât de departe vreau să ajung? Sper ca în trei – patru ani să reușesc să pun muzică la festivalul Untold. Sau, dincolo de țara noastră… la Tomorrowland“, spune tânărul diagnosticat cu tulburări din spectrul autist care este elev în clasa a 11-a la liceul Ioan Slavici din Timișoara.

Mihai, care și-a ales numele de scenă DJ B.Mike, a avut deja ocazia să mixeze în fața publicului și a fost primit cu o deosebită căldură de către spectatori și posedă o tehnică de mixaj cât se poate de bună.

„După ce i-am cumpărat prima consolă de mixaj, Mihai a devenit foarte pasionat de arta de a fi DJ și exersează zilnic.


Înregistrăm seturile după care analizăm greșelile și atunci când nu suntem ocupați cu învățatul pentru școală ne dedicăm timpul acestei pasiuni. Analizăm trecerile de la o piesă la alta, iar prin cursurile de la Mixdown Music School, Mihai a învățat o serie de lucruri noi“, a spus Marius Aciu, tatăl tânărului.

Aptitudinile tehnice ale tânărului DJ au fost fost remarcate încă din start de către personalul școlii de DJ aflate în incinta Casei De Cultură a Studenților. „Pasiunea pe care o are Mihai pentru muzică e uimitoare, iar unele treceri dintre melodii realizate de el sunt pur și simplu remarcabile“, spune Marinel Nay, cunoscut publicului sub numele de DJ Maryo.

„Prin creșterea gradului de conștientizare a beneficiilor pe care le oferă diversitatea, dorim să creăm oportunități noi pentru persoanele cu dizabilități și să generăm un impact pozitiv în societate. De cele mai multe ori, persoanele cu dizabilități sunt excluse de la viața socială, fiindu-le adesea îngrădit dreptul de a intra în contact cu un mediu care i-ar putea face să simtă realitatea care îi înconjoară. Aceste probleme cu care se confruntă persoanele cu dizabilități au ca punct de plecare comun, existența barierelor exterioare ale societății. Dorința noastră este ca egalitatea de șanse pentru persoane cu dizabilități să devină un concept viabil la nivelul mentalului colectiv“, a spus Vlad Gârboni, directorul Casei de Cultură a Studenților din Timișoara, care prin intermediul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse derulează diverse proiecte pentru integrarea persoanelor cu dizabilități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.