Real Madrid a câștigat Liga Campionilor pentru a 14-a oară. Finala cu...

Real Madrid a câștigat Liga Campionilor pentru a 14-a oară. Finala cu Liverpool a început cu aproape 40 de minute întârziere

0
DISTRIBUIȚI

Real Madrid a câștigat trofeul Champions League după ce a învins cu 1 – 0 Liverpool. Este pentru a 14-a oară când Real câștigă trofeul, în timp ce antrenorul Carlo Ancelotti deține patru trofee.

Finala a fost amânată mai mult de jumătate de oră, după ce poliția a încercat să oprească oamenii care încercau să intre cu forța pe Stade de France.

Vinicius Junior a marcat în minutul 59, iar portarul Thibaut Courtois a făcut câteva parade bune pentru a împiedica Liverpool, care încheie sezonul cu două cupe interne, după ce nu a reușit să câștige nici Premier League.

Într-o bătălie între greii Europei, echipa lui Juergen Klopp a avut mai multe ocazii, dar a fost lipsită de acuitate atunci când a contat, Carlo Ancelotti devenind primul antrenor care se bucură de patru triumfuri în Cupa Europei, după ce a câștigat trofeul cu AC Milan și Real de două ori, devansându-i pe Bob Paisley de la Liverpool și Zinedine Zidane de la Real.

„Sunt un om al recordurilor.


Am avut norocul să vin aici anul trecut și să am un sezon fantastic. Un club fantastic, o echipă foarte bună, cu multă calitate și caracter mental”, a spus Ancelotti.

A fost a patra coroană în Liga Campionilor în șapte ani pentru Real, deținătoarea titlului din LaLiga, care și-a îmbunătățit recordul impresionant cu a opta victorie în tot atâtea finale.

„În vestiar, nimeni nu simte că a fost un sezon grozav în acest moment”, a declarat antrenorul lui Liverpool, Juergen Klopp, a cărui echipă a învins-o pe Chelsea la penalty-uri în Cupa Angliei și în Cupa Ligii. „Am făcut un meci bun, nu un meci perfect, dar nu cred că un meci perfect ar fi fost posibil la modul în care adversarul a fost așezat. Am avut multe șuturi, dar nu cele mai clare, iar Thibaut Courtois a făcut două parade de top”.

Finala trebuia să se joace la Sankt Petersburg, dar UEFA, forul de conducere al fotbalului european, a mutat-o la Paris după invazia Rusiei în Ucraina.

Meciul a început după o întârziere de 35 de minute în urma unor incidente în afara stadionului, când fanii au fost loviți cu gaze lacrimogene de către poliție, în timp ce persoane fără bilet încercau să forțeze intrarea.

Liverpool a câștigat precedenta finală de Cupa Europei pe care cele două echipe au disputat-o la Paris, câștigând cu 1-0 pe Parc des Princes în 1981, aceasta fiind ultima înfrângere a Realului într-o finală. Cele două echipe s-au întâlnit în ultimul act al competiției supreme intercluburi și în 2018, când spaniolii s-au impus cu 3-1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.