Spectacolele lunii iune pe scenele timișorene

Spectacolele lunii iune pe scenele timișorene

0
DISTRIBUIȚI
Tragedia omului

Reprezentațiile teatrului național încep în data de 1 iunie, cu spectacolul „Sindromul supraviețuitorului” – artiști români pentru artiști ucraineni,care va avea loc în Sala 2. În aceeași sală vor mai putea fi văzute spectacolele „Copiii nopții”, „Freak Show”, „Frați”, „Vocile orașului – Central Park” și „Îmblânzirea scorpiei”. Pe scena din sala mare a teatrului sunt programate spectacolele „Disney: The Beauty and the Beast”, realizat în coproducție cu opera timișoreană, „Zorba grecul”, „Nora. O casă cu păpuși” – partea a doua, „Durerea fantomă”, „Proștii sub clar de lună” și „Despre dragoste, cu dragoste”, iar în sala „Uțu Strugari” vor avea loc spectacolele „Canicula”, „Prin oglindă”, „Pe mâine” și „Mata Hari”.

În luna iunie, pe scena operei timișorene vor putea fi văzute, începând din data de 2 iunie, musicalul realizat în coproducție cu teatrul național,  „Disney: the Beauty and the Beast (Frumoasa și bestia) de Alan Menken, două reprezentații cu spectacolul de balet „Baiadera” de Ludwig Minkus, un concert intitulat „Seară de operă și operetă” susținut de artiști ai corului operei, un recital de lieduri „Cânt și cuvânt în creația românească”, cu acces pe bază de invitații, și pagini celebre din creația cinematografică sub genericul „Muzica filmelor copilăriei”. În 29 iunie, în cadrul primei ediții a „Bucharest Opera Festival” care are loc la București, opera timișoreană va fi prezentă cu spectacolul „La serva padrona” de Giovanni Battista Pergolesi, cântat în limba italiană și titrat în limba română.

Tot în data de 2 iunie, de la ora 19:30, la teatrul german va avea loc atelierul de actorie „Sinergii. Interacțiuni stilistice”, la care intrarea se face pe bază de invitații  care se pot ridica gratuit de la casa de bilete a teatrului. Spectacolele programate pentru luna iunie sunt „Crăiasa zăpezii” de Evgheni Schwarz, „Dumnezeul Kurt” de Alberto Moravia, spectacolul trupei de dans contemporan „Contemporary Creative Dreams” intitulat „The Last Raid of HumanKind” Ultimul atac al umanității), construit pe ideea unui ultim drum când corpurile conștientizează eventualitatea dispariției fiecărui om și devin transparente și sincere, a cărui regie și coregrafie e semnată de Daniel Alexandru Dragomir, spectacolele „Oameni.


De vânzare” de Carmen Lidia Vidu, „Leonce și Lena” de Georg Büchner, două reprezentații ale spectacolului „Katzelmacher. Dacă n-ar fi vorba despre iubire” de Rainer Werner Fassbinder și un performance lirico-muzical cu poezii de Rolf Bossert intitulat „Pe treptele vântului”, după un concept de Maurice de Mertin.

Teatrul maghiar începe luna în 3 iunie cu spectacolele „Bánk”, și „Swan Lake revisited” (Lacul lebedelor revăzut), prezentate în cadrul Zilelor Maghiare Bănățene, după care spectacolele „Tragedia omului” de Madách Imre și „Noile haine ale împăratului” vor fi jucate la București. Spectacolul teatrului „Zenthe Ferenc” din localitatea maghiară Salgótarján, „Ulciorul sfărâmat”, o comedie scrisă de Heinrich von Kleist, va putea fi văzut în sala mare a teatrului maghiar în 11și 12 iunie iar ultimele spectacole ale lunii sunt „Contesa Zeppelin și mobila stil” și „Nimic”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.