Zi plină de evenimente pentru micuții timișeni, de 1 iunie

Zi plină de evenimente pentru micuții timișeni, de 1 iunie

0
DISTRIBUIȚI

Cu prilejul zilei de 1 iunie, Ziua Copilului, Consiliul Județean Timiș, împreună cu instituții de cultură aflate în subordinea sa, au pregătit un program de jocuri, teatru, ateliere de creație și multe alte surprize care să îi bucure pe cei mici.

La ora 11:00 este programat spectacolul teatrului Merlin „Croitorașul cel viteaz”, iar între orele 12:00 și 15:00, un atelier origami și altele de mânuire păpuși,  marionete, jonglerii, creație păpuși de hârtie și mișcare scenică și dans, vor fi făcute desene pe asfalt și va avea loc un  flashmob pe imnul teatrului Merlin, iar la ora 15,00 va avea loc spectacolul de teatru „Noua poveste a Scufiței Roșii”. La toate evenimentele, intrarea este liberă.

Muzeul de artă celebrează Ziua Copilului timp de trei zile, între 2 și 4 iunie, cu ateliere din proiectul „MNArTeach. Carte de colorat pentru copii” și „MNArTeach. Fanzine. Publicație pentru adolescenți” dedicate copiilor de diferite vârste, din dorința de a atrage cât mai mulți copii spre artă și cultură. Atelierele se vor desfășura între orele 9,00 și 13,00, în parteneriat cu Liceul de Arte Plastice Timișoara, Liceul Teoretic „David Voniga” Giroc și Liceul Teoretic Jean Louis Calderon. Proiectul „MNArTeach. Carte de colorat pentru copii” reprezintă o activitate dedicată copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani, ce constă în realizarea unei cărți de colorat cu imagini reprezentative din colecțiile muzeului. Lucrările pe care copiii le vor transforma în modele pentru colorat provin din expozițiile de artă românească modernă, artă bănățeană, artă decorativă și artă europeană veche.

Totodată, ei vor avea parte de activități practice sau concursuri bazate pe conținutul cărții și vor avea posibilitatea explorării proiectului Micro-Folie, muzeul digital mobil care reunește lucrări din numeroase instituții culturale ale lumii și le face accesibile copiilor, prin activități ludice și conținut ușor de înțeles. Proiectul „MNArTeach. Fanzine. Publicație pentru adolescenți”, dedicat tinerilor cu vârste cuprinse între 13 și 18 ani, este creat în directă legătură cu expozițiile permanente și temporare ale muzeului, pentru a le aduce în atenția publicului tânăr prin implicarea lui directă în crearea unei publicații de tip fanzin, pornind de la expoziția „Celebrities of the Floating World“, fiind evidențiată legătura dintre desenul manga contemporan și istoricul stampelor japoneze.


Vor fi aplicate tehnici specifice desenului de tip manga și benzi desenate, precum și tehnica legătoriei de carte de tip japonez. Expoziția „Celebrities of the Floating World” prezintă cei mai importanți artiști ai stampelor japoneze din perioada Edo (1603-1868) și reprezintă o sursă de inspirație unică și fascinantă.

Și pompierii timișeni îi invită pe cei mici să facă cunoștință cu lumea lor, de 1 iunie, în tot județul, în intervalul orar 10:00 – 14:00, după cum urmează:

– în Parcul Copiilor din Timişoara, dar şi la Muzeul Satului Bănăţean, unde se vom prezenta cu un punct de informare preventivă, teme de bază privind acordarea primului ajutor medical, dar şi cu echipamente și autospeciale de intervenţie;

– în Parcul „George Enescu” din Lugoj;

– în Parcul Dendrologic din Buziaş;

– în faţa Primăriei din Sânnicolau Mare;

– în „Parcul Anton Kratzer” din Deta;

– la Baza de Agrement – Ştrand din Făget;

– în Parcul central din comuna Dumbrăviţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.