„Bombă” în Valea Domanului: CSC Dumbrăviţa a promovat în „B” în locul...

„Bombă” în Valea Domanului: CSC Dumbrăviţa a promovat în „B” în locul Reşiţei. Deziluzie şi pentru hunedoreni

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Leczki Jozsi (din meciul tur)

Barajul de promovare în Liga 2 a adus câteva dueluri dramatice în manşa secundă, adevărata finală pentru grupările din „C”. Poate cea mai mare surpriză e triumful celor de la CSC Dumbrăviţa în faţa favoritei CSM Reşiţa, meci decis la lovituri de departajare, scor 4-2 pentru alb-verzi, după ce a fost 1-1 la finalul timpului regulamentar şi al celor două reprize suplimentare de prelungiri. În tur, pe arena „Ştefan Dobay” a fost 0-0.

O altă mare favorită care rămâne conform rezultatului barajului în Liga 3 e CS Hunedoara, pierzătoare cu 1-4 pe terenul unei alte forţe de la acest nivel – Minaur Baia Mare. În tur elevii lui Florin Maxim s-au impus cu 2-1 pe final. În mod inedit este singura înfrângere a „Corvinului” în acest sezon!

Fără doar şi poate duelul de la Reşiţa avea însă o favorită clară, trupa lui Dan Alexa, antrenor însă suspendat şi pentru acest duel.


Alb-verzii au condus cu 1-0 prin reuşita lui Andrei Olaru din minutul 50. Rosso-nerii, încurajaţi de un public numeros, au încercat apoi din răsputeri să revină şi păreau că lucrurile intră pe un făgaş normal în final, în urma reuşitei superbe a lui Marian Drăghiceanu (86). Presiunea nu a dat însă roade în prelungiri, dumbrăviţenii, mai afectaţi fizic, au rezistat şi au dus duelul la penalty-uri.

Primele trei serii au fost cu execuţii foarte bune pentru oaspeţi. Făgărăşanu, Ghinescu şi Olaru au punctat pentru oaspeţi, în timp ce Cioinac şi acelaşi Drăghiceanu şi-au făcut treaba. Nu şi Călin Cristea. Gologan, bun executant de penalty-uri, a făcut 4-2, pentru ca un alt nume cu experienţă din lotul cărăşean să rateze – Vali Munteanu – sau – portarul Trifon a reuşit să apere, devenind astfel eroul dumbrăviţenilor.

CSM Reșița: Micu – Bărboianu (35, Cioinac), Sima (70, Rimovecz), A. Manolache, Velcotă (58, C. Cristea), Vasluian, V. Munteanu, Jorza, Breșneni (cpt.; 70, Fota), V. Lazăr (70, Drăghiceanu), Mediop. Antrenor: Dan Alexa

CSC Dumbrăvița: Trifon – Bura-Koț, Zurbagiu (cpt.), Moțiu, Ghinescu, Amariei (70, Ilan), Schinteie (116, Gologan), An. Olaru, Martinov, Paulevici (80, Bodri), Făgărășanu. Antrenor: Cosmin Stan.

E cel mai important rezultat din istoria fotbalul de club din comuna timişeană. În urmă cu trei ani reşiţenii promovau în „B” după un duel cu Dumbrăviţa. Rămâne de văzut cum vor aborda autorităţle locale această performanţă. După cum se ştie, nici măcar Timişoara nu are un stadion decent de Divizia B. Arena „Ştefan Dobay”, casa alb-verzilor, este foarte mică, sub 500 de locuri.

Celelalte echipe promovate pe teren sunt: Progresul Spartac Bucureşti, după 3-1 şi 4-0 în tur cu CS Tunari; Oţelul Galaţi, 3-0 şi 1-1 în tur cu Dante Botoşani; respectiv CSM Slatina, după 4-3 la penalty-uri (1-1 după 90 de minute plus prelungiri) şi 0-0 în tur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.