A fost deschisă circulația pe noua stradă care leagă Calea Lipovei de...

A fost deschisă circulația pe noua stradă care leagă Calea Lipovei de zona UMT

1
DISTRIBUIȚI

Primarul Dominic Fritz a anunțat că astăzi a fost deschisă circulația pe un drum aflat în lucru de mai mulți ani, o șosea de legătură între Calea Lipovei și Muzeul Satului, pe lângă Pădurea Verde.

„De azi, se circulă pe tronsonul Măcin – Constructorilor, cu racord la strada Demetriade. E un proiect care a stat blocat mai bine de 5 ani. Zona era un focar de mizerie, cu rampe clandestine de gunoi și pe unde doar pietonii foarte temerari îndrăzneau să treacă. Am reușit să deblocăm șantierul anul acesta, după ce din 2016, aici nu s-a mai întâmplat nimic. Drumul are două benzi, câte una pe sens, piste de bicicletă, la nivel separat cu trotuarul și trotuar pe secțiunea rezidențială. Face parte din Inelul 4 și leagă Calea Sever Bocu de Aristide Demetriade. Închiderea Inelului 4 Nord va rezolva o parte a traficului care vine din Dumbrăvița și aglomerația de pe Sever Bocu”, a transmis edilul-șef.

Traseul numit „Inelul IV” de circulație mai are nevoie de încă două tronsoane pentru a fi complet. „Avem în lucru documentația pentru completarea Inelului 4 Nord, legătura dintre Sever Bocu și Grigore Alexandrescu, prin strada Armoniei și la documentația pentru Inelul 4 Est, care va lega Pădurea Verde de Calea Buziașului, la sensul giratoriu de la AEM.


Scoaterea traficului greu din oraș sau mutarea lui pe acest inel este unul din obiectivele noastre pe următorii ani. Reducem astfel traficul, poluarea și asigurăm conectivitate. Valoarea contractului este de aproximativ 7,59 milioane de lei (TVA inclus)”, a mai transmis primarul.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.