Consilierul local Andrei Meșter, exclus din USR Timiș

Consilierul local Andrei Meșter, exclus din USR Timiș

2
DISTRIBUIȚI

Andrei Meșter a fost inițial suspendat din partid, acum două luni, pe motiv că nu a votat două proiecte susținute de USR în Consiliul Local Timișoara. Acum, Biroul Județean USR Timiș a decis excluderea acestuia din partid, pe motiv că „a continuat să acționeze împotriva obiectivelor politice ale partidului”.

„Biroul Județean USR Timiș, în ședința convocată pe 23 iunie 2022, a judecat o sesizare îndreptată împotriva consilierului local USR Timișoara, Andrei Meșter. S-a constatat că, chiar și după prima sancțiune îndreptată împotriva sa, domnul Meșter a continuat să acționeze în calitatea sa de consilier local USR Timișoara împotriva obiectivelor politice ale partidului, subminând eforturile administrației și ale grupului de consilieri USR. Totodată, el a escaladat situația prin declarații publice denigratoare față de colegii săi. În urma audierii părților implicate și deliberărilor dintre membrii biroului județean, a fost decisă sancționarea pârâtului cu sancțiunea excluderii din partid.


Menționăm că domnul Meșter se afla la a doua abatere din ultimele două luni, consecința primei abateri fiind suspendarea din calitatea de membru USR pe o perioadă de 1 an. Acest fapt a constituit factor agravant în judecarea noii spețe”, a anunțat astăzi USR Timiş, Meșter fiind acuzat că a încălcat statutul partidului prin acțiunile sale.

USR speră să scape de Meșter rapid și din consiliul local, pentru a fi numit în loc alt membru de partid, care să voteze conform deciziilor politice. „Urmare a deciziei, domnul Andrei Meșter pierde toate drepturile și obligațiile care izvorăsc din statutul de membru USR. El va fi înlocuit în Consiliul Local Timișoara de unul dintre candidații următori de pe lista cu care USR Timișoara s-a prezentat la alegerile locale din septembrie 2020”, mai anunță USR Timiş.

Înlocuirea ar putea veni, însă, mult mai târziu. Andrei Meșter poate contesta decizia în forurile interne superioare ale partidului, iar în ultimă instanță s-ar putea adresa și justiției, în cazul în care aceste proceduri vor fi urmate înlocuirea fiind posibilă doar la finalul acestora.

Majoritatea simplă este în Consiliul Local Timișoara de 14 voturi, iar USR deținea până acum 13 mandate. După ruptura de liberali, useriștii s-au mai bazat pe votul lui Raul Ambruș, consilierul „rupt” de PNL, care între timp și-a creat propria formațiune politică, Platforma Liberal Conservatoare. Exemplul lui Amrbuș arată, însă, că un consilier local nu poate fi înlocuit atât de ușor precum ar dori acum USR Timiș.

2 COMENTARII

  1. USR devine mai putin frecventabil decat vechile partide. Mana forte a dictaturii incepe incet-incet sa sufoce orice idee de libera exprimare. Mai sunt 2 ani. Cine ar fi zis ca se ajunge la asa ceva ?

  2. Poate Meşteru a spus adevărul despre incompetenţii Usr-işti. Usr-iştii, conduşi de vechea comunistă Militaru, sunt mai dictatori decât comuniştii, aşa că l-au pedepsit pentru delictul de opinie.
    De atâta mizerie, când auzi de usr, ţi se întoarce stomacul pe dos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.