Muzică electronică live cu „Vita“, solistul formațiilor Blazzaj și Implant pentru Refuz

Muzică electronică live cu „Vita“, solistul formațiilor Blazzaj și Implant pentru Refuz

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Tony Tudor

Solistul formațiilor Blazzaj și Implant pentru Refuz, Octavian „Vita“ Horvath a lansat recent un nou set de muzică electronică, sub titulatura 150 Stoka, înregistrat în cadrul seriei de evenimente puse la cale de către casa de discuri timișoreană Psihodrom Records și Viniloteca. Alături de el, responsabil de atmosfera muzicală a fost Lemarian iar elementele vizuale au fost realizate de VJ Burger.

Prima colaborare dintre 150 stoka (numele de scenă al lui Octavian Horvath) și Lemarian s-a materializat odată cu apariția albumului Cinemadisko! în anul 2017. La sfârșitul anului 2020 cei doi muzicieni au luat parte la concertul Psihodrom Live @ on.set alături de alți artiști, iar în cursul anului trecut au participat la o serie de festivaluri și evenimente de artă performând live sau prin realizarea unor instalații interactive audio/video.


Evenimentul a avut loc sub genericul „Electronic Live Sessions“, iar episodul cu numărul trei din această serie va avea loc în 18 iunie, de la ora 21, la Viniloteca, alături de Doctor Sinteză.

„Am început cu latura asta a mea de 150 Stoka de când m-am apucat de făcut sound-uri pentru spectacole de dans contemporan și teatru. Sau muzică pentru aftermovie-uri la festivaluri si evenimente culturale. Odată cu venirea pandemiei și fiindcă mulți mi-au cerut să asculte aceste compoziții, m-am decis să le pun pe net. Am publicat deja câteva albume, și mai am câteva la sertar. Sun conștient că unii rockeri conservatori strâmbă din nas când aud de muzică electronica. Dar muzica e universală, și atunci când te exprimi nu contează cu ce o faci, că e sintetizator sau chitară. Cine are urechi și suflet… rezonează. Folosesc și vocea, de exemplu la concertul pe care l-am înregistrat la on.set.hdv, unde avem și invitați… i-am bâzâit pe toți… am stricat toate piesele cu vocea mea. Mi-am facut un set de versuri, i-am dat live cu un looper, jucându-mă cu efecte. Vreau să mai scot și alte albume, chiar și un vinil, pe viitor“, a spus Octavian Horvath despre această pasiune a sa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.